imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Még mindig bukás az új Steve Jobs film


Eltelt egy újabb hétvége, és ilyenkor sokan választják kikapcsolódásnak a mozit. Különösen igaz ez Amerikára, ahol ennek nagy hagyománya van, továbbá a nem mindig olcsó jegyárakat viszonylag könnyedén ki is fizetik. Ezért is van az, hogy sokszor egy film ugyanannyit hoz a konyhára az USA-ban, mint az összes többi USA-n kívüli ország együttvéve. Innen nézve csak még rosszabb helyzetben van a nemrég bemutatott Steve Jobs film.

Ahogy múlt héten megírtuk, az első héten „csupán” 7,3 millió dolláros bevétel termelő film 30 millió dollárból készült, és körülbelül ugyanennyit költöttek marketingre. Ez a második hétvége után 2,58 millió dollárra csökkent, ami még a nullszaldót is az elérhetetlen vágyálom szintjére repíti.

A kép illusztráció, de úgy néz ki közel áll a valósághoz.
A kép illusztráció, de úgy néz ki közel áll a valósághoz.

Ezzel a teljesítménnyel éppenhogy megcsípték a Top 10 box office utolsó helyét, ami nagy visszaesés ahhoz képest, hogy amikor az első, limitált hétvégén (csak New Yorkban és Los Angelesben lehetett pár moziban megnézni a filmet) mozinként átlagosan 130 250 dolláros bevételt hozott, ami minden idők 15. legjobb eredményének számít. Ez most országosan alig van 1000 dollár fölött, ami brutális visszaesés. Hogy mik az okok? Lehet, hogy az összes Steve Jobs fan megnézte első hétvégén a filmet? Vagy épp ellenkezőleg, mert pont azok kritizálták azt, akik ismerték Jobsot, és ezért az Apple rajongók is elfordultak a filmtől?

Mi ebből nem sokat érzékelünk, de egyesek még amerikai belpolitikai ügyleteket is felvetnek, ugyanis a filmben Steve Wozniakot alakító Seth Rogen színész (amúgy kanadai állampolgár, de elkötelezett Hillary Clinton támogató) egy Twitter bejegyzésben küldte el elég határozottan melegebb éghajlatra Ben Carnson republikánus elnökjelölt-aspiránst.

Nem először történik meg a filmtörténetben, hogy egy, a kritikusok által magasztalt filmet nem szeret a közönség. Ahogy a Box Office Mojo újságírója megfogalmazza:

Nagy kár. Ez egy nagyon jó film, és bárkinek, aki részt vett a létrehozásában, most azon kell aggódnia, hogy valami rangos díjjal fenntartsák a figyelmet, és esetleg későbbi otthoni kiadásokkal pénzt keressenek belőle.

Nos, mi továbbra sem láttuk a filmet, lévén itthon csak januárban mutatják be, majd akkor biztosan lesz vélemény cikk róla itt az iMagazinon.

Forrás: Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!