imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Még mindig nem osztogatnak ingyen iPhone-t lájkokért cserébe


2017 végére lassan azt hihetnénk, hogy a félrevezető, manipulatív, “lájkold, oszd meg, nyerj egy iPhone X-et” oldalakat már rég elnyelte a közösségi média süllyesztője, de nem: a felhasználóknak köszönhetően nem csak nálunk, de még nyugaton is élnek és virulnak ezek a kamu oldalak.

Egy új, bontatlan iPhone gondolata nagyon csábító tud lenni, hiszen nem olcsó mulatságról van szó, nyerni pedig mindenki szeret, főleg, ha nagy értékű nyereményekről van szó. Éppcsak megérkezett az iPhone 8, és alig 3 hétre vagyunk iPhone X-től; az agyunk kalandvágyó, szerencsére éhes szegmensét stimuláló oldalak pedig már (nagy mennyiségben) kínálják ezeket a készülékeket kisorsolásra. Ilyen nyereményjáték nincs, nem is volt, nem is lesz.

Legalább is arctalan profiloktól, lájkokért és megosztásokért cserébe ne várjunk sok mindent. Egy, a ZeroFox által frissen publikált jelentés alapján kapásból 532 ilyen (amerikai) közösségi média oldalt találtak, beleértve a Facebookot, az Instagramot, a YouTube-ot és a Google+-t is. Az egyik legnépszerűbb gyakorlat a hagyományos követőtoborzás, ami arra megy ki, hogy felhízlalnak egy profilt, majd azt eladják egy olyan cégnek, ahol nincsenek tisztában azzal, hogy ez nem egy működő, kifizetődő modell. Ez a jelenség a Facebook széleskörű elterjedése óta jelen van.

A ZeroFox 74 olyan oldalt talált, melyen olyan linkek találhatóak, amik kártevőket tartalmaznak. Igen, még mindig nem szabad eszetlenül kattintgatni: ugyan egyre kisebb számban, de ez a jelenség is még mindig él. A felmérés során kiderült, hogy az abszolút favorit megvezető módszer egy új iPhone reményében a kérdőívek kitöltögetése. Mondanunk sem kell, hogy semmilyen esetben ne adjuk meg személyes adatainkat sehol, hiába kéri a bank vagy egy szolgáltatás, amire előfizettünk, inkább győződjünk meg róla telefonon, hogy a link vagy az e-mail valóban onnan jött, ahonnan mi azt gondoljuk.

Nemrég például a Netflix körül alakult ki pánik, amikor a felhasználók egy, a Netflix e-mailjeire megszólalásig hasonló levelet kaptak adategyeztetésről. Csak utólag derült ki, hogy nem a Netflixtől érkezett. Ekkor is, és minden más esetben is kihangsúlyozzák a szolgáltatások üzemeltetői, hogy kényes adatokat egyrészt nem szokás ilyen módon kérni, másrészt inkább ellenőrizzük a kérés valódiságát, mielőtt visszaélnek a személyazonosságunkkal. A legrosszabb a közösségi médiában terjedő kamu oldalakban, hogy se a Facebook, de még a Google sem szűri őket hatékonyan; a ZeroFox szerint a free iPhone kifejezésre például nem nehéz olyan hirdetésbe botlanunk, mely a fent említett veszélyek valamelyikét tartalmazza.

Forrás: The Verge

Ha nem bíznád a szerencséd megbízhatatlan forrásokra, de szükségszerű lenne már régi iPhone-od újra cserélni, akkor nézz szét iSTYLE iPhone kínálatában, ahol bárki megtalálhatja a hozzáillő iPhone modellt.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!