imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Még nagyobb akkumulátort kap az iPhone XR utódja


A hírek szerint az eddig is a legnagyobb aksival és leghosszabb üzemidővel bíró iPhone 2019-es változatában tovább növelik majd az akkumulátorok méretét.

Elmúltak már azok az idők, amikor az új iPhone-okat közepesnél gyakoribb használat mellett akár napközben is kellett tölteni (szia iPhone 6s!). Aki használt már 2018-as iPhone-t, az tudja, hogy az Apple nagyot ugrott előre az üzemidővel. Ezek közül is az iPhone XR lett a legsikeresebb, aminél nem túl intenzív használat mellett már bőven kétnapos töltésekkel számolhatunk.

A legfrissebb beszállítói hírek szerint az Apple idén tovább halad majd ezen az úton: Cupertinóban már befejezték a 2019-es iPhone XR utód (nevezzük mondjuk XR 2-nek) hardveres és szoftveres optimalizálási folyamatát, amiben a még nagyobb üzemidő is szerepet játszott.

Ezek szerint a mostani 2 942 mAh-ról 3 110 mAh-ra ugrik majd fel az akkumulátorok kapacitása. A beszállító pedig állítólat az a kínai ATL (Amperex) lesz, akik például a Samsung Galaxy Note 7-be is gyártották a már nem felrobbanó aksikat.

Gyors matek: a fenti számok önmagában 5,7%-os növekedést jelentenek, amit ha ceteris paribus nézünk, nem olyan egetrengető. Azonban állítólag az új chipek esetében is jobb lesz majd az energiafogyasztás optimalizálása. A kettő együtt pedig egész jó számokat is hozhat.

The iPhone XR 2 may have the best battery life of any iPhone

Figyelembe véve, hogy az alap teljesítmény már így is az eddigi legjobb, ha a szeptemberi Keynote-on a kivetítőn látunk majd egy legalább +15%-os üzemidő hosszabbításra tett ígéretet, az már igazán megsüvegelendő lesz. A második kamera megjelenése nyilván szexibb újítás lesz, amiről többet beszélünk majd, de a mindennapokban a nagyobb akkumulátort fogják majd a felhasználók élvezni, ami igazából fel se tűnik majd.

Forrás: phoneArena

Te is 2019-es iPhone-t használsz? Milyen gyakran szoktad tölteni? Nálad milyen gyakran okoz problémát a töltöttség?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!