imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Még ne adjuk fel a reményt, hogy lesz új Apple monitor


Múlt héten jelentette be az Apple, hogy leállítják a Thunderbolt Display gyártását, és már csak a megmaradt készlet erejéig árulják a cég egyetlen monitorát. A rövid közleményben külső gyártók megoldásait ajánlották, ami nem túl fényes jövőt vetített előre, vagyis azt sugallta, hogy nem is nagyon terveznek alternatívát a cégen belül.

Az Apple Thunderbolt Display igazi őskövület volt a kínálatban, 2011 óta nem frissítették, még MagSafe 1 csatlakozó volt rajta, sokkal vastagabb volt mint a mostani iMac-széria, és a felbontása sem érte el a Retina kijelzős iMacekét. Időszerű lett volna a csere, és az Apple nem is nagyon szokott úgy kivezetni egy terméket, hogy utána csak hónapokkal később érkezik utód.

Már a WWDC előtt felröppentek a pletykák – többek között a készlethiányt látva –, hogy az Apple új monitoron dolgozik. Egyes források szerint ráadásul egy olyan megoldáson, ami egy beépített videokártyát is tartalmaz, vagyis tökéletes dokkolóállomásként szolgálna a gyengébb grafikus teljesítménnyel rendelkező Mac modellek mellé, és az 5K felbontás miatt sem kéne fájnia a fejünknek.

Sokat elmond, hogy az Apple Online Store-ban még egy régi, nem-Retina 15"-es MacBook Pro van a képen a kijelző mellett.
Sokat elmond, hogy az Apple Online Store-ban még egy régi, nem-Retina 15″-es MacBook Pro van a képen a kijelző mellett.

Aztán jött a WWDC, illetve még előtte Mark Gurman, így a remények szertefoszlottak. Egészen mostanáig, ugyanis a BuzzFeed újságírója, John Paczkowski állítása szerint „megbízható forrásból” kapott egy fülest, miszerint valóban dolgozik az Apple egy dedikált videokártyás új monitoron. Ezt Twitteren osztotta meg:

Ennek egyébként semmilyen technikai akadálya nincs, akár a mostani Thunderbolt 2 csatlakozókon is megoldhatnák a külső videokártya használatát, az USB-C csatlakozós Thunderbolt 3 pedig még jobb megoldás lenne – a hírek (és a józan paraszti ész) szerint a következő generációs MacBook Pro már ilyenekkel érkezik, talán valamikor ősszel. Ez azt is jelenti, hogy ha lesz is az Apple-nek új monitora, arra nem érdemes a közeljövőben számítani: legjobb esetben is őszre tippelnénk, de az is lehet, hogy 2017-re csúsztatják a bemutatását – ha egyáltalán tényleg lesz ilyen. A visszajelzések alapján mindenesetre igény lenne rá.

Nem ez lenne az első eset egyébként, hogy teljes termékkategóriákat szüntet meg az Apple: gondoljunk csak arra, hogy régen komoly nyomtató-üzletáguk volt, vagy akár Steve Jobs „tisztogatására”, amivel a kínálatot egyszerűsítette le visszatérése után.

Forrás: MacRumors.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!