imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Még október végéig megérkezhet az AirPods Pro


Az AirPods kétségkívül az utóbbi évek egyik legsikeresebb Apple terméke. A valóban vezetéknélküli fülhallgató piacának királya március óta már a második generációját tapossa, és úgy tűnik, hogy még idén lerántják a leplet az új verzióról, ami több szempontból is szokatlan lesz.

Az Apple talán annak köszönheti leginkább az AirPods sikerét, hogy igazi etalonná vált azáltal, hogy minden tekintetben viszonylag jól teljesít a piacon. Rengeteg konkurens van, akik egy-egy szempontból – akár nagyobb mértékben is – felülmúlják, azonban az összképet és funkciót tekintve még mindig az AirPods számít a nagybetűs sztenderdnek. Egy olyan etalon, amivel biztosan nem fog mellé az ember, ha a mindennapjait meg szeretné könnyíteni egy TWS (True Wireless Stereo) fülhallgatóval.

Egyetlen olyan tulajdonsága van, ami a felhasználók táborát valóban kettéosztja. Az üzemidő páratlan, a kompatibilitásra sem lehet egyáltalán panasz, valamint a hangminőség is kellemes és megfelelő a nem audiofil földi halandók számára. De akkor mi is a bökkenő? Kifogásunk egyedül a kialakításra lehet, hiszen alapvetően ugyanaz a fülhallgató alakja, mint az EarPods-nak, ami ugyancsak sok felhasználónak nem volt kényelmes viselet.

Én személy szerint nagyon szeretem a formát, kényelmes, és sosem fordult elő, hogy kiesett volna a fülemből. Azonban az ismerősi körömben is akadnak olyanok, akik kevésbé szerencsések ezen a téren. Elmondásuk szerint – ami egyébként megegyezik a világban élő többi hasonló felhasználó véleményével – a megoldás egy fülpárnás (vagy agybadugós, ha úgy tetszik) kivitel lenne, ráadásul ennek pedig van még két nagy előnye: elérhetővé válik a zajszűrés és a vízállóság is.

Hallhattunk már eddig is pletykákat az új AirPods Próról, ami viszont végleg elültette a magvat a rajongók fejében, az az iOS 13.2 fejlesztői bétájában talált árulkodó piktogram, mely jól láthatóan egy fülpárnás kivitelű vezetéknélküli fülhallgatót ábrázol, ami szinte biztos, hogy egy új generációt ábrázol. Tovább erősíti a gyanút az is, hogy Ming-Chi Kuo és Daniel Ives is tett már említést ezügyben.

A China Economic Daily legújabb jelentése szerint az új üdvöske bemutatásáig már nem is kell sokat aludni, hiszen a debütálást október végére taksálják. Az oldal állítása szerint az új füles rendelkezne zajszűréssel, a vízállóságra azonban sajnos nem tértek ki, de feltételezhetően legalább por- és cseppálló lesz, hogy nyugodtan sportolhassunk vagy vakációzhassunk benne.

Az árat is megnevezték, amely szerintük 260$-ra rúg majd. Nos, ha ez igaz, akkor az új változat igen jelentős (legalább 30%-os) áremelést kapna, hiszen a második generáció sima töltőtokkal 159 dollárba, vezetéknélküli töltésre alkalmas tokkal pedig 199 dollárba kerül jelenleg. A hírrel párhuzamosan kiszivárgott egy állítólagosan a valódi készülék műanyag házáról készült kép a SlashLeaks oldalára:

Határozottan érdekes, többnyire egybevágna a feljebbi renderképpel, azonban mindenképpen “együnk hozzá kenyeret”, és legyünk szkeptikusak az ilyesfajta kiszivárogtatások ténylegesen valódi mivoltát illetően. Érdekes kérdés továbbá, hogy az új modell le fogja-e váltani a második generációt. Ha logikusan végiggondoljuk, sokkalta valószínűbb, hogy inkább párhuzamosan futhat majd a két verzió, hiszen az Apple így lenne képes kielégíteni a felhasználók mindkét táborának igényeit.

Nektek mi a véleményetek a képeken látható kerekded dizájnról? Ha kijön rohantok is megvásárolni, vagy inkább maradtok a jelenlegi modellnél?

Forrás: The Verge

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!