imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Még október végéig megérkezhet az AirPods Pro


Az AirPods kétségkívül az utóbbi évek egyik legsikeresebb Apple terméke. A valóban vezetéknélküli fülhallgató piacának királya március óta már a második generációját tapossa, és úgy tűnik, hogy még idén lerántják a leplet az új verzióról, ami több szempontból is szokatlan lesz.

Az Apple talán annak köszönheti leginkább az AirPods sikerét, hogy igazi etalonná vált azáltal, hogy minden tekintetben viszonylag jól teljesít a piacon. Rengeteg konkurens van, akik egy-egy szempontból – akár nagyobb mértékben is – felülmúlják, azonban az összképet és funkciót tekintve még mindig az AirPods számít a nagybetűs sztenderdnek. Egy olyan etalon, amivel biztosan nem fog mellé az ember, ha a mindennapjait meg szeretné könnyíteni egy TWS (True Wireless Stereo) fülhallgatóval.

Egyetlen olyan tulajdonsága van, ami a felhasználók táborát valóban kettéosztja. Az üzemidő páratlan, a kompatibilitásra sem lehet egyáltalán panasz, valamint a hangminőség is kellemes és megfelelő a nem audiofil földi halandók számára. De akkor mi is a bökkenő? Kifogásunk egyedül a kialakításra lehet, hiszen alapvetően ugyanaz a fülhallgató alakja, mint az EarPods-nak, ami ugyancsak sok felhasználónak nem volt kényelmes viselet.

Én személy szerint nagyon szeretem a formát, kényelmes, és sosem fordult elő, hogy kiesett volna a fülemből. Azonban az ismerősi körömben is akadnak olyanok, akik kevésbé szerencsések ezen a téren. Elmondásuk szerint – ami egyébként megegyezik a világban élő többi hasonló felhasználó véleményével – a megoldás egy fülpárnás (vagy agybadugós, ha úgy tetszik) kivitel lenne, ráadásul ennek pedig van még két nagy előnye: elérhetővé válik a zajszűrés és a vízállóság is.

Hallhattunk már eddig is pletykákat az új AirPods Próról, ami viszont végleg elültette a magvat a rajongók fejében, az az iOS 13.2 fejlesztői bétájában talált árulkodó piktogram, mely jól láthatóan egy fülpárnás kivitelű vezetéknélküli fülhallgatót ábrázol, ami szinte biztos, hogy egy új generációt ábrázol. Tovább erősíti a gyanút az is, hogy Ming-Chi Kuo és Daniel Ives is tett már említést ezügyben.

A China Economic Daily legújabb jelentése szerint az új üdvöske bemutatásáig már nem is kell sokat aludni, hiszen a debütálást október végére taksálják. Az oldal állítása szerint az új füles rendelkezne zajszűréssel, a vízállóságra azonban sajnos nem tértek ki, de feltételezhetően legalább por- és cseppálló lesz, hogy nyugodtan sportolhassunk vagy vakációzhassunk benne.

Az árat is megnevezték, amely szerintük 260$-ra rúg majd. Nos, ha ez igaz, akkor az új változat igen jelentős (legalább 30%-os) áremelést kapna, hiszen a második generáció sima töltőtokkal 159 dollárba, vezetéknélküli töltésre alkalmas tokkal pedig 199 dollárba kerül jelenleg. A hírrel párhuzamosan kiszivárgott egy állítólagosan a valódi készülék műanyag házáról készült kép a SlashLeaks oldalára:

Határozottan érdekes, többnyire egybevágna a feljebbi renderképpel, azonban mindenképpen “együnk hozzá kenyeret”, és legyünk szkeptikusak az ilyesfajta kiszivárogtatások ténylegesen valódi mivoltát illetően. Érdekes kérdés továbbá, hogy az új modell le fogja-e váltani a második generációt. Ha logikusan végiggondoljuk, sokkalta valószínűbb, hogy inkább párhuzamosan futhat majd a két verzió, hiszen az Apple így lenne képes kielégíteni a felhasználók mindkét táborának igényeit.

Nektek mi a véleményetek a képeken látható kerekded dizájnról? Ha kijön rohantok is megvásárolni, vagy inkább maradtok a jelenlegi modellnél?

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!