imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Meg sem jelentek még az új Androidos telefonok, de máris vesztettek


Az biztos, hogy idén a Samsung és az Apple is fog új telefont a piacra dobni. Arról is vannak találgatások, hogy az új készülékek milyen hardverrel fognak érkezni. A hírek szerint viszont az Apple már most kenterbe veri teljesítményben az idén érkező Samsungokat.

Ami szinte biztos, hogy az iPhone 7 egy fejlesztett processzorral fog a polcokra érkezni, ami megint egy kis gyorsulást eredményez az iPhone 6s-hez képest, és várhatóan A10 lesz a neve. Az Android Cult értesülései szerint, az idei új csúcskategóriás Androidok a legújabb Snapdragon 820-as processzorral érkeznek majd. Ezt a processzort egy teszt alá vetette a GFXBench, amiből az derült ki, hogy habár a specifikációja sokkal jobb, a tényleges teljesítményben alul marad az A9-hez képest.

iPhone-Hardware

A Snapdragon 820 egy óriási javulást hoz a Snapdragon 810-hez képest, hála a legkorszerűbb 14 nanométeres gyártási technológiának. Nem elég hogy gyorsabb, és hatékonyabb lett, mint az elődje, de sokkal kevésbé melegszik, ami megoldja a túlmelegedési problémákat. A gyártással a Samsungot bízták meg, tehát a processzorok tényleg jók, de még mindig gyengébbek, mint az A9. A lenti grafikonon a már megjelent Snapdragon 820 processzorral felszerelt készülék látható, 4 GB RAM-mal és egy 16 GB-os belső tárhellyel felszerelve, amin Android 6.0 Marshmallow fut. A teszt pedig azt mutatja, hogy tényleg elég erősre sikerült.

Mint az a lentebbi grafikonon is látható, simán legyőzi a Galaxy Note 5-öt, amely az egyik leggyorsabb volt 2015-ben. Ha ez nem lenne elég, a többi tesztben elveri a Galaxy S6-ot, a LG G3-at, de bármelyik más 2015-ben megjelent androidos okos telefont. Az Apple tavalyi okostelefonját, a iPhone 6s Plust, csak akkor tudta legyőzni, ha a kijelző kikapcsolt állapotban volt. Amennyiben grafikus felület is megjelent, akkor már az iPhone diadalmaskodott. A Samsung telefonok tehát ha ezzel a processzorral érkeznek, akkor egyszerűen nem lesznek gyorsabbak az iPhone 7-nél, ami biztosan egy javított kiadása lesz a most használt A9-nek.

snapdragon
A Snapdragon 820 azért 2 kategóriában diadalmaskodott az A9 fölött.

A teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Snapdragon egy 6,2 inches telefon mögé kerül be, 2560×1600-as felbontással, az iPhone 6s Plus pedig csak 5,5 inches 1920×1080-as felbontással. Ahogyan az is, hogy papíron tényleg erősebb a Snapdragon 820, hiszen négy Kyro magot tartalmaz, kettő 2,1 GHz-es órajelűt és kettő 1,6 GHz-es órajelűt. Ehhez képest az A9 mindösszesen két magos, és a magok órajele 1,8 GHz. Persze a felhasználó számára nem a számok döntenek, hanem, hogy milyen használni a készüléket a való életben.

Forrás: Cult of Android

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!