imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Még soha nem volt ilyen jó az iPad mini kijelzője


Az Apple az iPad Air 2 kicsinyített változataként beszélt az iPad mini 4-ről az idei keynote-on. Arról azonban nem esett szó, hogy az eddigi legjobb kijelző is került az új iPad minibe: ez tényleg az iPad Air 2-vel vetekszik.

Az iPad mini 4 kijelzője ugyanis majdnem 50 százalékkal bővítette a színterjedelmet, ami ezzel már az sRGB skála 101%-a, szemben a korábbi Minik 62-jével. A DisplayMate tesztjéből kiderült, hogy a korábbi modelleknél a színtelítettség is messze alulmarad a legújabb készülékhez képest. A színkezelés ezzel már az iPad Air 2-vel és az iPhone 6-tal van párban, a tesztelők szerint most már az összes új iOS-eszközön azonos színvilágra és színtelítettségre számíthatunk.

Először is, a színek és a színpontosság most már teljesen megegyeznek a teljes méretű iPadekével, valamint az új iPhone-okéval (5-től felfelé).

Ez utóbbi azért is örömteli, mert fényképek és grafikai munkák esetén nagyon zavaró tud lenni, ha nem ugyanaz a színvilág köszön ránk vissza a különböző eszközökön.

iPad mini 4

A nagyobb lépés azonban a képernyő tükröződését illeti: a csapat rekordernek számító 2%-os tükröződést mért a az iPad mini 4-nél, ami az iPad mini 3 esetében még 6,5%, az eredeti iPad mininél pedig már-már vakítóan magas 9% volt. A javult színkezelés és színtelítettség is látványos, de akik gyakran használják iPadjüket szabadtéren, tudják, hogy gyakorlatban biztosan az enyhébb tükröződés lesz elsőre érezhető. Ray Soneira, a DisplayMate elnöke ezt írja erről:

Szabadtéri fényviszonyokat nézve a rekord-alacsony, 2%-os képernyő-tükröződés az, ami látványos különbséget hoz színtelítettség és kontraszt terén. A környezeti fény kifakítja és elcsúfítja a képeket amiket látunk, és az olvashatóságon is ront. Szóval az iPad mini 4 rekord-alacsony tükröződése tényleg nagy különbség!

Az elemzés szerint az iPad mini 4 szabadtéri fényviszonyok mellett kb. 2,5-3,5-szer magasabb kontrasztot biztosít, mint az iPad mini 3. Az új iPad kijelzője természetesen a piac többi készülékét is maga mögé utasítja: a mai tabletek tükröződési értéke átlagosan 5 és 6,5% közé esik. Az eddigi csúcstartó a szintén álomszép iPad Air 2 volt, a maga 2,5%-ával, ám az új iPad mini 36%-kal jobban teljesített a teszteken, mint nagyobb testvére.

A DisplayMate elemzője egy új korszak hírnökének nevezte a kijelzőt, és szerinte ez útmutató a jövő képernyői számára. Abban is biztos, hogy a következő iPhone is hasonlót fog kapni, arra viszont nagyon kíváncsi, miképp próbál majd meg válaszolni az Apple új megjelenítőjére a konkurencia.

Források: MacRumors9to5Mac.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!