imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Még tovább használhatóak az iPhone-ok?


Egy friss elemzés szerint 2019-ben három helyett átlagosan négy évig tartják meg az iPhone-jukat a vásárlók. Ez pedig részben a bivaly processzoroknak, részben az aksicserének, részben az árazásnak köszönhető.

A Bernstein elemzője, Toni Sacconaghi befektetőknek írt jegyzetében úgy kalkulál, hogy idén egy átlagos felhasználó csak a 4 éves iPhone-ját lesz hajlandó lecserélni, fiatalabbakat nem. Ez egy éves növekedést jelent értelmezésében, a tavalyi 3 évhez képest. Vajon mi lehet a jelenség oka?

Nos, ennek egy részét Tim Cook is pedzegette már, a mostani negyedéves jelentés során. Ide tartozik, hogy tavaly harmadába került a gyári akkumulátor, így sokan éltek is a lehetőséggel. Márpedig egy új aksi elég nagyot tud dobni az “öregecske” készülékek használati élményén, így Cook szerint sokan ezért nem váltottak. Az Apple vezér ugyanakkor azt is elismerte, hogy az árazásnak is köze lehet a dolgokhoz.

Van azonban egy másik aspektus is, amit most Sacconaghi emlegetett fel. Ez pedig az, hogy az iPhone 6 óta gyakorlatilag olyan erősek az A-szériás processzorok, hogy az egyes frissítések sokkal inkább a jövőállóságról gondoskodnak, semmint valódi használati élményről.

Néha még iPhone 4s felhasználókat is lehet látni az utcán.

Érdekes olvasata a jelentésnek tehát, hogy az Apple részéről szinte kontraproduktív lépés ennyire időtálló készülékeket alkotni, hiszen ezzel csak azt érik el, hogy egyre kevesebben veszik meg az új iPhone-t az adott évben. Persze ismételjük, ezt a tendenciát vitathatatlanul segíti a korábbinál magasabb árazás is, illetve az az általános tendencia (ami egyébként a konkurens gyártókat is egyaránt sújtja), hogy egész egyszerűen kezd telítődni a mobilpiac, kevesebben vásárolnak új készülékeket.

Persze ez csak egy elemzői fejtegetés, közel sem biztos, hogy valóban így van. Mondjátok el ti, hogy látjátok a helyzetet! Ritkábban cseréltek iPhone-t, mint korábban? Számít még a nagyobb teljesítményű processzor a döntésben, vagy inkább a funkciókra mentek rá?

Forrás: CNBC

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!