imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megállapodást kötött az Apple és a Nokia


Hosszú évek pereskedése után az egykori mobilóriás Nokia és a trónörökös Apple lezártnak tekintik a szabadalmi háborút, sőt, hosszútávú megállapodást kötöttek egymással. A Nokia egyes hálózati infrastruktúráihoz ad mostantól hozzáférést az Apple-nek.

Keserédes, de inkább fájó lehet az, amikor az egykoron szép időket megélő Nokia valamit valamiért alapon bizonyos hálózati infrastrukturális termékeket szabadon átad az Apple-nek. Cserébe a cupertinói óriás továbbra is forgalmazza a Nokia termékeit az Apple Store-okban. Nem, nem a Nokia 3310-es készülékekről van szó, Windows telefonok sem fognak a polcokra kerülni, és az ikonikus kék dobozos Nokia Bluetooth fülesekről is le kell mondanunk. A finn gyártó 1,5 fél évvel ezelőtti megállapodásából származó digitális egyészségügyi termékei, a Withings okos kiegészítők képezték az alku tárgyát.

Ez egy jelentőségteljes megállapodás az Apple és a Nokia között – mondta Maria Varsellona, a Nokia jogi igazgatója. – Az Apple-höz fűződő viszonyunk a bírósági tárgyalásokon egykori ellenfelünkből üzleti partnerré konvergálódott.

Bár a megállapodás egyes részleteit továbbra is bizalmasan kezeli mindkét fél, de annyit azért lehet tudni, hogy az Apple némi előlegfizetéssel támogatja a finneket. Ez valószínűleg a sok évnyi sikertelenség után nem jön nekik annyira rosszul, és vélhetően nem is maradt sok választásuk. Két innovatív cég kollaborálásából még sosem sült ki rossz. Hiába a Nokia mobilos üzletágának bukása, egyéb területeken valóban előremutató technológiák vannak a tulajdonukban, amit most már az Apple is részben kamatoztatni tud majd. Dicséretes a Nokia kitartása, reméljük, fair módon fog egymással a két fél viselkedni.

Elégedettek vagyunk a vitánk kimenetelével és nagy örömmel várjunk a jövőben az együttműködésünk gyümölcsét – mondta Jeff Williams, az Apple üzemeltetési vezérigaztó-helyettese.

Forrás: Apple

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!