imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megállapodott a Nike és az Apple a FuelBand ügyében


Azok a vásárlók, akik vásároltak Nike+ FuelBand okoskarkötőt 2012 és 2015 között, nagy valószínűséggel jogosultak a Nike által szervezett új program keretein belül a kártérítési összegre. A cég ezzel szeretne elnézést kérni az elégedetlen vásárlóitól. 

A botrány 2013-ban robbant ki, amikor a Nike és az Apple is megtévesztő reklámokkal népszerűsítette a terméket. A 2012-től árult karkötők idén márciusban kerültek ki az Apple Store-ok kínálatából. Ez az idő alatt viszont rengeteg vásárló vette meg a FuelBandet, de nem nézett utána a pontos leírásnak és ezért úgy érezhette, hogy nem azt kapta amiért fizetett. A Nike most egy megállapodást kötött az Apple-lel. Ennek értelmében a Nike fizeti a teljes kártérítési összeget, míg az Apple továbbra sem vállal felelősséget a történtekért. A reklámanyag ugyanis teljes egészében a Nike-tól származott. Azok a vásárlók, akik 2012. január 19. és 2015. június 17. között vásároltak FuelBandot, az itt elérhető űrlap kitöltése után jogosultak a 15 dollár készpénzre vagy egy 25 dollár értékű Nike ajándékutalványra, amit az üzletekben vagy a webshopban lehet levásárolni.

Többféle színben is lehetett kapni.
Többféle színben is lehetett kapni a FuelBandet.

A kártérítés így nagyjából 2,4 millió dollárba fog kerülni a Nike-nak. A procedúra elindításához semmi másra nincs szükségünk, mint a saját adatainkra és a termék szériaszámára. Egy termék szériaszámával csak egyszer lehet visszatérítést kérni. Amennyiben az ajándékutalványt választjuk, akkor egy speciális kártyát kapunk, amely szabadon átruházható és nem jár le. Fontos tudnunk, hogy ezt viszont csak az USA-ban, Puerto Ricoban és online a Nike.com-on használhatjuk majd fel. A kártérítés-igénylőlap leadási határideje 2016. január 4.

nike-fuelband-se-0
A termék sokáig csak az iOS-es készülékeket támogatta.

Az ügyben az Apple és a Nike is vádlottként szerepel, de a Nike végül felvállalta a kártérítéssel kapcsolatos terheket. Az alapvető vád szerint a FuelBandeket úgy reklámozták, hogy lépésszámlálás és kalóriafelhasználást is mér. Ezzel szemben egy koncepcióértéket mér, amit NikeFuel névre kereszteltek. Ezt egyik cég se tarja jogellenesnek vagy törvénysértőnek. A per tehát folytatódik, viszont a vásárlók legalább a per kimenetelétől függetlenül megnyugodhatnak. További információt itt érhetünk el a Nike programjáról.

Forrás: AppleInsider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!