imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megbízható telefonszám hozzáadása kétlépéses hitelesítéshez


A saját Apple ID védelme majdnem olyan fontos, mint magára az eszközre vigyázni. Az Apple legújabb kétlépéses hitelesítése most még erősebb védelmet nyújt, akkor is, ha valaki hozzáfért az Apple azonosítód jelszavához.

Először is küszöbüljünk ki egy minimális általános fogalmi zavart, mely első sorban a magyar nyelvben jelentkezik. Előszeretettel keverjük a régi kétlépcsős (two-step) és kétlépéses (two-factor) azonosításokat, mivel a két szó igencsak hasonló. A kétlépcső bejelentkezés volt előbb, ennek egy sokkal biztonságosabb verziója a kétlépéses azonosítást, mely már jóval mélyebben integrált az iOS-be és macOS-be, így jóval megbízhatóbb metódusnak is bizonyul.

A kétlépéses hitelesítés során egy hatjegyű kóddal történik az azonosítás, ha

 • be akarsz lépni az Apple ID-dba vagy az iCloud.com weboldalra
 • új eszközről jelentkezel be az iCloud, iMessage, Game Center és FaceTime fiókodba
 • új eszközről vásárololsz az iTunes, iBooks vagy App Store-ban
 • Apple ID-hoz köthető segítségre van szükséged a supportnál

Mindamellett, hogy számtalan eszközt állíthatunk be megbízgató készülékként, már telefonszámokat is megadhatunk, mely hasznos lehet abban az esetben, ha egy megbízható eszköz sem áll rendelkezésünkre. Így saját számunk mellett megadhatjuk olyan hozzátartozók, barátok telefonszámát is, akikben valóban megbízunk, elősegítve, hogy hozzáférhessünk eszközeinkhez a legnagyobb probléma esetén is.

Telefonszám hozzáadásakor látogasd meg a

 • Beállítások > Jelszó és biztonság menüpontot
 • Itt már láthatod, ha más felületen adtál meg korábban telefonszámot, és itt tudod is módosítani az összeset
 • Nyomj a Szerkesztés gombra
 • Add meg a Biztonsági kódodat
 • Válassz régiót és add meg a kívánt telefonszámot és azt is, hogy SMS vagy hívás azonosítást szeretnél
 • Az SMS-ben való azonosítás során csak be kell pötyögnöd az eszközödön az üzenetben kapott hatjegyű kódot, kicsit egyszerűbb, mint a telefonhívás
 • Már meg is jelenik a validált telefonszám a listában

Érdemes élni a lehetőséggel, mivel így akkor is módodban áll magad azonosítani, ha éppen egy Apple-eszköz sem áll rendelkezésedre.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!