imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megduplázta a mobilfizetéseket az Apple Pay


Még csak néhány hét telt el az Apple Pay bevezetése óta, mégis jelentős népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban, az új pénzügyi partnerekkel pedig az Apple tovább növelheti piaci részesedését a szektorban.

Az október 20-án kiadott iOS 8.1-es verzióval használható az Apple Pay az iPhone 6 és 6 Plus készülékeken. Így tehát csak néhány hete áll a felhasználók rendelkezésére, ennek ellenére a legfrissebb adatok szerint már most komoly tényezőként tartják számon az Apple Pay elfogadóhelyek.

Apple fizetés a Mc Drive-ban. Fotó: www.cio.com
Apple Pay fizetés a Mc Drive-ban. Fotó: www.cio.com

A legnagyobb amerikai gyógyszertárlánc, a Walgreens üzleteiben végzett mobiltranzakciók száma megkétszereződött az Apple Pay bevezetése óta, a Mc Donald’s éttermekben pedig minden második érintés nélküli fizetés az Apple Pay használatával történik.

Fontos megjegyezni, hogy az Apple Pay-t megelőző mobil fizetőeszközök viszonylag alacsony népszerűségre tettek szert, így egy jól működő és kényelmes szolgáltatással valóban nem túl nehéz megduplázni a mobilvásárlások számát, minden esetre ilyen rövid idő alatt figyelemre méltó az Apple Pay teljesítménye. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az üzletekben kizárólag a legújabb iPhone-okkal lehet az Apple Pay-t használni, tehát a felhasználók köréből kiesnek azok is, akik egyelőre régebbi iPhone modelleket használnak, de érdeklődnek az Apple Pay iránt.

Igaz, nem mindegyik áruházlánc számolt be jelentős növekedésről. A Toys R Us játékkereskedésekben csupán kismértékű változást okozott az Apple Pay bevezetése, amit a cég vezetői azzal magyaráznak, hogy a felhasználók még ismerkednek az új technológiával.

Úgy tűnik, az Apple Pay körüli hírverés pozitívan hatott a korábban bevezetett, konkurrens fizetőeszközök népszerűségét tekintve is, legalábbis a Google Wallet és egy másik, Amerikában használatos mobil fizetőeszköz, a Softcard esetében is jelentős növekedés követte az Apple Pay bevezetését.

Bár egyelőre csak Amerikában használható az Apple Pay, jobban mondva csak amerikai bankkártyával, közeli lehet a szolgáltatás kínai bevezetése is. Legalábbis erre utalnak az Alibaba nevű domináns online kereskedelmi oldal alelnöke, Joseph Tsai szavai:

Ha az emberek Kínában akarják használni az Apple Pay-t, az Apple-re bizonyos megkötések és korlátozások vonatkoznának a pénzügyi szolgáltatás kínai üzemeltetését illetően. Ezért azon gondolkodunk, van-e valamilyen lehetőségünk egy olyan együttműködésre, amivel az Apple Pay és az Alipay valahogy együtt lenne használható Kínában.

A Kínai sikerhez nagyban hozzájárulhat a napokban bejelentett UnionPay támogatás is. Ennek értelmében a Kínában élő Apple felhasználók ezentúl a legnépszerűbb kínai bankkártyával is vásárolhatnak az App Store-ban. Az Apple közleménye szerint ezt a lehetőséget kérték a leggyakrabban a felhasználók, ami nem meglepő annak tükrében, hogy több, mint 4,5 milliárd UnionPay kártya van jelenleg forgalomban.

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!