imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megépítették Minecraftban az Apple Park 1:1 arányú mását


Az Apple Park építése évekig tartott, mire eljutott a mostani állapotába. Nem tartott sokkal kevesebb ideig Alex Westerlundnak sem, hogy lemodellezze az egészet Minecraftban. Az eddigi legrészletesebb Apple Park videó!

Biztosan mindenki ismeri a Minecraft nevű játékot, amiben egy végtelen méretű, kockákból álló világban alkothatunk kedvünkre lényegében bármit, attól függően, mennyire vagyunk kreatívak. Az évek során tényleg hihetetlen építményeket húztak fel a virtuális világban, szinte az összes építészeti látványosságnak van már Minecraftos mása. Miért pont az Apple Park lett volna ez alól kivétel?

Egy lelkes játékos, Alex Westerlund úgy döntött, hogy addig, amíg várunk az Apple Park munkálatainak befejezésére, ő elkészíti a teljes kampuszt kockánként. Valószínűleg nem nagyon tudta, mibe vágta a fejszéjét, több hónapon keresztül dolgozott a projekten, ami kezdetben csak hobbinak indult, de a végére már főállássá vált. Összes 413 órát ölt bele, de végül elkészült a nagy mű. Az eredmény pedig magáért beszél, még a drónfelvételek sem olyan részletesek, mint ez a 3D modell, ahol akár az épületek belsejébe is bemehetünk.

cover

A legnagyobb kihívást a készítő szerint a hatalmas kör alakú főépület jelentette, hiszen a játékban csak kockákból építkezhetett, így ahhoz, hogy körre emlékeztessen az épület, gigászi méretekben kellett gondolkodnia. A végeredmény szinte teljesen pontos, hiszen Alex valódi tervrajzokkal dolgozott, sőt, még a terület topográfia térképét is felhasználta. A közzétett videóban szinte minden fontosabb helyszínt láthatunk, a fitness centertől elkezdve, az alagúton keresztül, egészen a Steve Jobs Theaterig.

Az Apple előtti szerény tisztelgésem jeléül bemutatom az Apple Parkot! 413 munkaóra után végül elkészült a projekt, amit még 2015 decemberében kezdtem el. Az egész csak egy egyszerű kis szórakozásként indult, hogy legyen mit csinálnom, amikor elindítom a Minecraftot. Szép lassan viszont teljesidős elfoglaltsággá vált, az utolsó hónapban már 166 órát dolgoztam rajta.

Az egészben az elejétől a végig való tervezés szeretete motivált, na meg az az őrült ötlet a fejemben, hogy: „Hé, építsük meg a világ legívesebb épületét egy olyan játékban ami csak kockákból áll.

  • A végeredmény a kampusz 1:1 arányú teljes mása

  • Az egészet kézzel építettem, nem használtam modokat

  • A domborzat is pontos, mivel Cupertino topográfiai térképet és a hivatalos tájépítészeti terveket használtam fel hozzá

  • Minden egyes hegy, út és liget valóban szerepel a terveken, csakúgy mint a sajátkezűleg egyesével megépített cseresznyefák

  • Az irodák kivételével minden közösségi tér teljesen bebútorozott

Nem is fokoznám tovább a hangulatot, íme Alex Westerlund zseniális videója:

Forrás: 9to5mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!