imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megéri iPhone-t alkatrészenként megvásárolni?


Kínában úgy látszik, bármi lehetséges: például néhány nap leforgása alatt akár saját telefont is építhetünk egy hozzáértő segítségével, és ha úgy tartja kedvünk, még egy működőképes iPhone alkatrészeit is összevásárolhatjuk Sencsen furcsa világában. Ha találkoztál már nevetségesen olcsó, eredeti iPhone-okkal kínai webshopokban, akkor azok valószínűleg így készültek.

Sencsen a világ legnagyobb bóvli paradicsomából néhány év alatt versenyképes tech cégek szülővárosává lett. Legismertebb közülük a hazánkban is egyre népszerűbb Huawei, amely mára a világ top 3 telefongyártója közé sorolható, előrejelzések szerint piaci részesedés tekintetében hamarosan az Apple-t is képesek lehetnek megelőzni. Mégis, hogyan tud egy ismeretlen cég néhány év alatt meghatározó mobilgyártóvá válni?

_she03_52855241

Nos, a válasz maga Sencsen városa, ahol a piacon nem olcsó zoknit és boxer alsót árulnak, hanem többnyire mindenféle miniatűr méretű elektronikai alkatrészt, hamisított iPhone házakat, akkumulátorokat, és kibelezett telefonok alkatrészeit, amikből hozzáértő kezek új telefonokat képesek létrehozni. Persze ez az eljárás egyáltalán nem legális, emellett pedig csak a vak szerencsén múlik, hogy éppen milyen minőségű komponenseket sóznak rá a vásárlókra. Scotty Allen, szoftverfejlesztő mérnök alábbi videójában arra volt kíváncsi, hogy vajon lehetséges-e egy működőképes iPhone-t készíteni az itt kapható kacatokból.

A válasz egy határozott igen, persze ehhez szüksége volt egy segítőre, aki tudta, mit hol találnak meg; emellett megfelelő nyelvtudással, magas fokú türelemmel és kitartással, illetve bizonyos szintű előképzettséggel is rendelkezett. Bár Scotty fő érdeklődési köre a szoftverfejlesztés, ez a művelet nyilván hardveres ismereteket feltételez. Lenyűgöző azt látni a videón, hogy az itt található piacokon szinte tényleg bármit be lehet szerezni, semmi se lehetetlen.

Látni akartam, hogy ez valóban lehetséges-e.

– nyilatkozta Scotty Allen a Verge-nek.

maxresdefault

Scotty Allen elmondása alapján körülbelül 1000 dollárt költött a projekt során a kívánt iPhone 6s-re: ennyi pénzért pedig hivatalos forrásból is bárki hozzájuthat egy ilyen készülékhez. Azt is megjegyezte, hogy a felesleges alkatrészeket leszámítva nagyjából 300 dollárból lehet a videón látható telefont összehozni. A kétes forrásokból származó, kínai webshopok kínálatában is hasonló áron juthatunk régebbi iPhone-okhoz, természetesen ezek semmiféle garanciával nem rendelkeznek, illetve illegálisak is. Mindenkit óva intünk ezektől.

Forrás: The Verge

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!