imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett a Beatles Apple Music-ra!


Karácsony alkalmából tovább bővült az Apple Music kínálata, méghozzá a Beatles albumaival. Ez nem teljesen magától értetődő, ugyanis sem az Apple Music nyári indulásakor nem volt ez borítékolva, és más zenei stream szolgáltatónál sem volt elérhető az angol banda muzsikája. Eddig, ugyanis az Apple stream szolgáltatása mellett immáron Spotify-on, Tidalon, Deezeren, Google Play-en és máshol is meghallgathatjuk a Yesterday-t vagy más slágereiket.

Ma Liverpool, az észak-angliai kikötőváros elsősorban focicsapatáról a „Vörösök”-ről híres (nem összekeverendő a „Vörös Ördögök”-kel, akik a Machester United), azonban ha épp arra repültök, akkor látni fogjátok, hogy a John Lennon reptéren fog leszállni a gépetek. 1960-ban négy liverpooli 18-19 éves suhanc, név szerint John Lennon, Paul McCartney, George Harrison and Ringo Starr megalapították a Beatles-t, a 20. század egyik (ha nem A) legsikeresebb zenekarát.

Nem mondunk nagyot, hogy rövid, 10 éves pályafutásuk alatt (1970-ben feloszlott a banda) hisztérikus sikereket értek Nagy-Britanniában, párhuzamosan az USA-ban, majd gyakorlatilag az egész világon. Hatásukat nem is lehet igazán felbecsülni, hisz az valószínűleg most is tart – avagy kérdezzetek meg egy zenészt, hogy ismeri-e a Beatles-t? Lennon 1980-ban gyilkosság áldozata lett New Yorkban, George Harrison pedig tüdőrákban halt meg 2001-ben, úgyhogy már csak két tag él a zenekarból.

Beatles Apple Music

Meglepő vagy sem, de zenéjük eddig nem volt elérhető Apple Music-on vagy más streaming-szolgáltatáson keresztül – ettől függetlenül iTunes Store-ban meg lehetett vásárolni egyes albumaikat, de hát a kettő egyáltalán nem ugyanaz. Az öröm még mindig nem teljes, ugyanis egy pár különleges album és válogatás még mindig nem elérhető, talán a közeljövőben. Ezek a következők:

  • The Beatles Anthology: három darab dupla album, különleges stúdiófelvételekkel, demókkal, alternatív verziójú számokkal
  • Let It Be…Naked: az együttes utolsó közös albumának, a Let It Be-nek egy 2003-ban kiadott, újrakevert, újragondolt változata, ahol is „lecsupaszították” a számokat (kórus, különböző effektek kivétele stb.)
  • Live at the BBC: a banda korai időszakára koncentrál, amikor még főleg feldolgozásokat játszottak
  • Love: eredetileg a Cirque du Soleil hasonló nevű műsorához készült, de aztán kinőtte magát a projekt, és 26 klasszikus számot kevertek teljesen újra
  • The Beatles in Mono: 2009-ben adták ki újradigitalizálva az egész Beatles anyagot, azonban sokak szerint a klasszikus mono hangzás az igazi, az ő választásuk lehet az album

Végül bár karácsonykor az emberek többsége valamelyik andalgósabb számukat tenné be, ennyi ünnepi falat után azonban érdemes egy kicsit mozogni. Twist and Shout, 1963-ból. Igen, az ott a jelenleg is uralkodó II. Erzsébet brit királynő anyja, VI. György egykori felesége, aki visszainteget.

Források: AppAdvice, The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!