imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett a Google Photos Apple TV-re


Ha valaki használja az iPhone-ján vagy iPadjén a Google Photos alkalmazást, akkor van egy jó hírünk: AirPlay támogatással mostantól Apple TV-n is elérhető.

Habár Apple környezetben nem egészen megszokott a Google Photos app használata, mégis kiváló alternatívája annak, ha valaki iOS és Android eszközök közt szeretne egy kicsit jobb átjárhatóságot teremteni, például a fotók tárolásának terén. A Google egy aprócska frissítéssel tömte be a tátongó lyukat, a csomag egyetlen elemeként AirPlay támogatást kapott minden iOS 10-es eszközökön futó Google Photos alkalmazás.

Habár azt kétlem, hogy akinek ez lett volna élete legnagyobb problémája, hogy a tévén nem tudja böngészni a Google fiókban tárolt képeket, az ne keresett volna rá eddig megoldást – hiszen ennek több alternatívája is van. Legkézenfekvőbb a Chromecast, ami némiképp hasonlatos az Apple TV-hez: még ha nem is teljesen ugyanazt a tudástárat fedikle, de a képernyőtükrözés a Google eszközén is az alap funkciók közé tartozik.

Érdekes, hogy még csak most vált elérhetővé ez a lehetőség, hiszen eddig is minden adott lett volna hozzá. Vélhetően a Google-nél észrevették, hogy egyre nagyobb az igény az Apple TV támogatásra, mióta a cég volt olyan jófej, hogy korlátlan fotó feltöltési lehetőséget biztosított a felhasználók számára. Természetesen a korlátlanságot is korlátok között értsük, maximum 16 MP-ig enged feltölteni a rendszer, a videók pedig 1080p felbontásig vannak limitálva.

Ne verjük magunkat kalandokba, az Apple TV tükrözés természetesen továbbra is csak iOS eszközökkel lehetséges, az Android vagy más rendszerű készülékek a tvOS zártságának mivoltából nem kompatibilisek az alma logós dobozokkal. Aki nem szeretne havonta plusz pénzt áldozni nagyobb iCloud tárhelyre, viszont van otthon kihasználatlanul egy Apple TV-je, annak mindenre megoldást jelenthet a Google Photos app, ami ingyenesen letölthető az App Storeból és használata sem kerül semmibe.

Forrás: 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!