imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett a hivatalos Fear the Walking Dead játék


Éppen most kezdődött a nagy sikerű Walking Dead sorozat spinoffjának második évada. Ebből az alkalomból természetesen beindult a marketing- és merchandise-gépezet is, úgyhogy az új évaddal egy időben a Fear the Walking Dead: Dead Run című játék is felkerült az App Store-ba.

Imádom a zombikat, így hát mondhatni magától értetődő, hogy a kezdetektől követem a Walking Dead epizódjait, és amikor bejelentették, hogy egy spinoff-sorozat is indul a zombikkal teli poszt-apokaliptikus világban, akkor nem volt kérdés, hogy azt is nézni fogom. Bár nem olyan jó, mint az eredeti – és persze abban is vannak lapos időszakok –, azért természetesen tegnap megnéztem a második évad nyitóepizódját.

Fear the Walking Dead: Dead Run

A rajttal egy időben a sorozat (első) hivatalos játéka, a Fear the Walking Dead: Dead Run is letölthetővé vált az app store-ban. Jó kis zombigyilkolászós játéknak tűnt, úgyhogy természetesen gyorsan le is töltöttem. Hát, finoman fogalmazva is vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. A Dead Run egy – talán a nevéből is sejthetően – runner típusú játék, vagyis a karakterünk folyamatosan halad egy pályán, nekünk pedig meg kell öldösnünk az ellenfeleket. A pályát ezúttal természetesen Los Angeles szebb napokat is megélt utcái jelentik, az ellenfelek pedig a város korábbi ügyetlenebb lakói, akik zombivá változtak.

Fear the Walking Dead: Dead Run

Kétféle játékmód áll rendelkezésünkre: a Survival az igazi endless runner mód, vagyis itt végtelen sokáig öldöshetjük a zombikat ha elég ügyesek vagyunk. Az Episodes pedig egy történeti szál, ami csak annyiban különbözik a Survivaltől, hogy valamiféle sztori bontakozik ki a háttérben. Ha elég pénzt szánunk rá. A Fear the Walking Dead: Dead Run ugyanis hiába ingyenesen letölthető, a sztori módból csak az első epizódot játszhatjuk ingyen, a maradék kettőért – később többet is ígérnek a fejlesztők – egyenként 2,99 eurót kell kicsengetnünk. Mivel az első epizódot nagyjából kettő perc alatt játszottam végig, valahogy nem éreztem a késztetést, hogy befizessek a másodikra.

Fear the Walking Dead: Dead Run

És itt el is érkeztünk a játék legnagyobb hibájához: erősen épít az alkalmazáson belüli vásárlásokra. Persze a Survival móddal el lehet lenni egy ideig, lövöldözhetjük a zombikat, gyűjtögethetjük a pénzt és a fegyvereket, újabb karaktereket és eszközöket szerezhetünk, úgyhogy tulajdonképpen egy fél játékot ingyen is megkapunk. Sőt, most hogy belegondolok, ezt simán kiadhatták volna így önmagában is, szóval a sztori módot tekinthetjük akár valamiféle extrának is. Rajongóknak mindenképp érdemes egy próbát tenni vele, de nem az év játékáról van szó.

• Fear the Walking Dead: Dead Run letöltése az App Store-ból (univerzális, ingyenes, IAP)
MacBook Air Retina most 3 év jótállással

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!