imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett a Parallels Desktop 10


Megjelent a Parallels Windows virtualizáló program új, 10-es verziója, ami további kényelmi funkciókkal és növelt teljesítménnyel igyekszik zökkenőmentessé tenni a Windows programok Mac alatti használatát. Az érdeklődök most akciós áron hozzá is juthatnak az új verzióhoz.

Amikor néhány évvel ezelőtt Mac-re váltottam természetes volt, hogy valahányszor Windows felhasználó ismerőseim előtt szóba került a dolog, mindig megkaptam, hogy a Mac használhatatlan mert nem futnak rajta normális programok.

Természetesen az igazság ettől nem is lehetne távolabb, pláne, hogy a kedvenc Mac-es alkalmazásaim jelentős része sosem készült el Windows-ra. Ettől függetlenül be kell látnunk, hogy bizonyos esetekben időnként elengedhetetlen a Windows használata, főleg nagyvállalati környezetben. A Parallels az ilyen helyzeteket hívatott könnyebbé és kellemesebbé, már-már észrevétlenné tenni. A rendszer újraindítása nélkül futtathatunk egy virtuális Windows-t, ráadásul néhány verzióval ezelőtt bevezették a Coherence funkciót, ami segítségével nem is kell magát a Windows asztalát és start menüjét használnunk, minden program úgy indítható és használható, mintha natív Mac-es alkalmazás lenne. Valóságos mágiának tűnik, de például a Windows alatt futó Microsoft Outlook ikonja a dock-ban ugyanúgy mutatja az olvasatlan e-mailek számát, mintha csak a Mailt használnánk. Az ilyen funkciók nagy könnyebbséget jelentenek azoknak, akik a céges levelezés miatt az Outlook használatára kényszerülnek.

A most megjelent 10-es verzó ennél is tovább megy, és a Yosemite újdonságát, a Continuity-t is átülteti a Windows-os munkamenetbe. Ez azt jelenti, hogy a bejövő iPhone hívásainkat fogadhatjuk vagy némíthatjuk és küldhetünk iMessage és SMS üzeneteket a Windows alkalmazások használata közben is. A Mac felhasználónknál beálíttott közösségi média és cloud hozzáférések is automatikusan használhatóak, így Dropbox vagy Google Drive fiókunkat sem kell két helyen beállítani, szinkronizálni. Természetesen a Yosemite idején bejelentett iCloud Drive cloud tárhely is teljesértékűen használható a Parallels 10 segítségével.

Parallels_Desktop_10_for_Mac_-_New_Control_Center

A látványos új funkciók mellett a fejlesztők jelentős teljesítménynövekedést is ígérnek az új verzióban. A Windows virtualizáció kevesebb memóriát és energiát használ, így akár 30%-al tovább használhatjuk MacBookunkat akkumulátorról, mint a korábbi verziók esetén. Papíron persze ezek az adatok mindig nagyon jól mutatnak, meglátjuk a mindennapi használatban mennyire érvényesülnek a fejlesztések.

És akkor a végére a beígért akciós ajánlat: a Parallels most megjelent 10-es verziója 24 900 Ft-ba kerül, de az iSTYLE webáruházban és üzletekben most a 9-es verziót 19 900 Ft-ért lehet megvásárolni. És az egészben az a trükk, hogy aki október 15-ig veszi meg a 9-es verziót akciós áron, ingyenesen frissíthet az új, 10-es verzióra. Kicsit kacifántos, de a lényeg, hogy aki most veszi meg a leárazott korábbi verziót az iSTYLE-nál, az valójában az új verziót is megkapja. Már amíg kitart a készlet.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!