imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett a Plex alkalmazás Apple TV-re


Még alig indult útnak, máris szépen gyarapszik az Apple TV alkalmazáslitája: mától elérhető az egyik legnépszerűbb stream-alkalmazás is Apple TV-n. A hivatalos Plex applikáció mindent tud, amit a korábbi változatok, de teljesen az új készülékhez igazították.

A dedikált Apple TV alkalmazás a mai naptól ingyenesen letölthető az App Store-ból. A Plex tulajdonképpen egy médiaszerver, melynek segítségével különböző eszközökre streamelhetjük zenéinket, fotóinkat, kedvenc tévéműsorainkat és filmeinket. A lejátszó ráadásul figyelemmel követi, hol hagytuk abba az adott film vagy sorozat megtekintését, így utána pontosan ugyanott folytathatjuk, akár másik eszközünkön is.

Így néz ki a Plex alkalmazás Apple TV-n.
Így néz ki a Plex alkalmazás Apple TV-n.

Az app emellett olyan streamszolgáltatásokat is támogat, mint a TED vagy a Revision 3, valamint a YouTube és Vimeo lejátszást is. Ugyan maga az alkalmazás ingyenesen letölthető, azt érdemes észben tartani, hogy használatához előre beállított Plex Media Serverre van szükség (ez innen letölthető OS X-re is). Ezen kívül a kényelmi funkciók jelentős része Plex Pass előfizetést igényel, mely havonta 5 eurós díjat jelent. iOS eszközökre például előfizetés nélkül csak maximum 1 percnyi anyagot streamelhetünk, ami azért jelentős korlátozás.

A dedikált alkalmazás funkciókban teljesen megegyzik a többi változattal, ám teljesen új, az Apple TV stílusához igazított dizájnt kapott. Az app nemcsak kényelmes, de a többi változathoz hasonlóan rendkívül részletgazdagon lekérdezi az adott filmek és albumok minden adatát, így az IMDB értékelés mellett a teljes stáb és egy rövid leírás is elérhető, a filmkatalógusba pedig természetesen elegánsan, a hivatalos borítóval együtt kerülnek listázásra. A Plex ezen kívül képes a lejátszási listák beolvasására is, melyeket szintén egyedi albumborítókkal jelenít meg.

A Plex még a különféle extrákat is összegyűjti
A Plex még a különféle extrákat is összegyűjti.

A Plex for Apple TV-t már bárki eléheti az App Store-ból, ha pedig valaki Magyarországról szeretné használni, akkor sem kell sokat várnia rá: holnap-holnaputántól ugyanis nálunk is elérhetővé válik az új Apple TV. A Plex hivatalos érkezése azért is örömteli, mert az egyik legnépszerűbb streamszolgáltatásról beszélünk, melynek eléréséhez eddig sok Apple TV felhasználó kénytelen volt inkább Jailbreakelni készülékét.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!