imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett a teljesen megújult Instagram


Pár hete néhány felhasználó érdekes változást fedezhetett fel amikor elindította az Instagramot: a kezelőfelület megújult, az eddigi színes megoldás helyét átvette egy fekete-fehér, letisztultabb dizájn. Most megérkezett az app új verziója, amivel az Instagram történetében először az ikont is lecserélték.

Az azonnal szembetűnő változás az alkalmazás ikonja, ami szakított a szekumorfikus kamera rajzával, a helyét pedig egy szivárványos sematikus kamera vette át. Elég éles váltás, az biztos, de időszerű volt, sok kritikát lehetett hallani azzal kapcsolatban, hogy a cég ragaszkodik a régi divatot követő dizájnhoz. Most azonban el kell búcsúznunk az ikonikus ikontól. (Bocsánat, ezt nem lehett kihagyni.)

új Instagram

Az Instagram appot elindítva a korábbi tesztek során megismert, színektől megfosztott kezelőfelülettel találkozhatunk – biztos az összes színt az ikonba mentették át. Vagy Jony Ive átugrott egy kicsit a srácokhoz ikonokat rajzolni. A navigáció és a kezelés ettől függetlenül teljesen változatlan maradt. Az Instagram a változtatással kapcsolatos blogposztjában azt írja, hogy a fekete-fehér megjelenés segít még jobban koncentrálni a fotókra és videókra. Az új dizájn az alkalmazás mellett a webes felületen is megjelenik, itt viszont az ikon visszafogottabb, fekete-fehér változatát használják.

új Instagram

Azokra a fotókra és videókra, amikből mára már több mint 80 millió darabot tölt fel naponta a havi 400 milliónál is több aktív felhasználó. Az ikonváltozás egyébként a család többi tagját is érinti, így a frissítések után más ruhában üdvözölhetjük a Layout, Boomerang és Hyperlapse appokat is. Ezek esetében fehér alapra kerültek a szivárványos ábrák, ami első ránézésre azért egy kicsit konszolidáltabb megoldásnak tűnik:

Instagram új ikonok

Az Instagram 8.0-ás frissítése természetesen továbbra is ingyenesen tölthető le az App Store-ból. A cég egy rövid videót is készített a dizájnváltás alkalmából, melyben az új ikon evolúcióját magyarázzák el – mely egyébként a Instagram-közösség sokszínűségére és dinamikusságára utal:

A külső újdonságok mellett várhatóan hamarosan a szolgáltatás mögötti algoritmus is változni fog: a cég szerint a mostani idősoros lista helyett azokat a tartalmakat láthatjuk majd legelöl, amik a legjobban érdekelhetnek minket. Ezzel az Instagram közelítené a módszereit a Facebookhoz, mely 2012-ben vásárolta fel a fotómegosztó közösségi szolgáltatást.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!