imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Megérkezett a tvOS 13.3.1 második publikus bétája


Bár óriás változások nem mentek végbe az Apple TV-ben, leginkább a szolgáltatás vonalán érkeztek újdonságok a tvOS 13-as verziójában. A béta verzió pedig szintén nem rejteget nagy újdonságokat.

Nézzük sorba, milyen új funkciók kerültek be a főverzióba.

Több felhasználós mód

Lassan ez is már alap funkciónak számít mindenhol, így az új Apple TV-n a Control Centerből (Vezérlőközpont) válthatunk felhasználók közt. A felhasználóváltással változnak az ajánlott videók és egyéb testreszabott beállítások is.

Apple Music

Ugyanaz a helyzet, mint a filmajánlásokkal: mindenkinek jöhet a saját zenei profil, megspékelve még egy extra lehetőséggel, a képernyőn megjelenő dalszöveggel. Innen már csak egy lépés lenne, ha a hangsávot is el lehetne távolítani és az Apple TV egyből egy elég borsos árú karaoke géppé változna.

Apple Arcade és Xbox + PlayStation kontroller támogatás

Játszani eddig is lehetett a TV-n, viszont a TV remote-ot nyomkorászni nem feltétlen a legkényelmesebb, így ide két újítást is be tudott húzni az Apple. Mivel az Apple TV is részesül a jóból ősszel, ide is megérkezik az Apple Arcade. Így nemcsak iPhone-on, iPad-en, iPod touch-on és Macen lehet majd játszani a havidjas kínálatból kedvünkre, de a TV-n is. És itt jön a másik jó rész… Az Xbox Bluetooth-os Wireless Controllerét és a PlayStation DualShock 4-et is lehet ettől kezdve az Apple TV-hez csatlakoztatni. Így már egyből kényelmesebb a játék!

A tvOS frissítései a legtöbbször kisebb finomhangolások és olyan motorháztető alatti kis hibajaívtások, amik elősegítik az eszköz működését. Ritakság számba megy, hogy egy kisebb update új funkciót hozzon. Nincs ez most sajnos most sem másként.

Ha mégis kedvet éreznél a publikus béta verzió felhúzására, az alábbi lépésekben installálhatod a frissítést.

Így telepítheted az tvOS 13 bétáját te is

0. Lépés: A többi eszköztől eltérően az Apple TV tartalmáról NEM tudsz biztonsági mentést készíteni. A béta profil installálásához:

  • A TV-n jelentkezz be az Apple ID-dal (Settings > Accounts), fontos, a béta programba is ezzel a felhasználóval kell regisztrálnod
  • Kapcsold be a Béta frissítéseket az Apple TV-den a Settings > System > Software Update Get Beta Update pontjánál
  • Frissítsd az Apple TV-d

Kompatibilitás

A tvOS legújabb verziója már csak a negyedik és ötödik generáció Apple TV-vel kompatibilis.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!