imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Megérkezett a watchOS 6.1.3!


Megérkezett a harmadi verzió frissítés azóta, hogy a watchOS elérhetővé vált a 6.1-es verzióval minden támogatott órát használó számára. 

A watchOS 6.1.3-es rendszere leginkább kisebb funkciók finomhangolását és egy két hiba befoltozását hozta. Kedvezve az Izlandon élőknek, akik számára megjavultak a szabálytalanritmus-értesítések, melyek adott esetben nem mindig működtek rendeltetésszerűen.

Természetesen, ettől függetlenül a frissítés minden felhasználó számára ajánlott.

Bővebben a watchOS 6 újdonságairól:

Egészség és Fitness

Érkezett egy új funkció az Egészség (Health) appba, a Cikluskövetés (Cycle Tracking), mely a hölgyeknek kedvez és natívan helyettesíti az összes olyan alkalmazást, melyet eddig menstruációs ciklusuk követésére és termékenységi ciklusaik meghatározására használtak. Mindezt az órán, de természetesen lesz iOS 13-as megfelője is, a Health (Egészség) app-ban. Átfogó segítség lehet mindenki számára, mivel még a legapróbb részletekre is odafigyeltek, így tényleg minden kapcsolódó információ könnyen rögzíthető vele.

Emellett elérhető vált egy szintén új alkalmazás, a Noise (Zaj?). Gyakrolati haszna már egy fokkal kevesebb van, mint a cikluskövetésnek. De az óra innentől kezdve figyelmeztet arra, ha huzamosabb időn keresztül túl hangosak a környezeti zajok. Szegény hallószőröcskék, nehogy elhaljanak a nagy rezgésben.

Az Activity rings (Tevékenységi körök) egy új kiegészítő tabot kapott az Activity (Tevékenység) appban. Így már nemcsak a körbeérő vonalakkal ábrázolva, hanem időintervallumos trendeket is láthatunk napi teljesítményünkről. Azoknak, akik szeretik átlátni a dolgokat és szeretnek számokkal-diagraomokkal-trendekkel szöszölni, azoknak mindenképpen jó kis extra motiváció a körök bezárása mellé. Vajon ezekhez a trendekhez is lesznek külön badgek?

App Store és alkalmazások

Gyökeres változás állt be ezen a téren, két szempontból is függetlenedés történt. Bár saját App Store-ral eddig is rendelkezett az óra a Watch alkalmazáson belül, a letöltött appokat kötelező volt a telefonra is installálni (visszafelé opcionális volt, nem kellett minden telefonos appot is feldobni az órára, aminek volt oda megfelelő verziója). Ez most megszűnik, mivel maga az egész App Store is függetlenedik és totál külön válik a Watch és az iPhone alkalmazások installálása szempontjából is, többet nem lesz kötelező a telefonra is telepíteni az appokat.

További extrák

  • Érkeztek új, dinamikus watch face-ek, melyeket még több opcióval lehet testreszabni, ilyen pl. a modula Compact, Solar Dial, California, Gradient és Numeral watch face-ek
  • Elérhető az iOS-ből és macOS-ből már ismert Voice Memos app is, így már közvetlenül az órádnak diktálhatsz
  • Az Apple Booksban vásárolt hangoskönyveket már azonnal hallgathatod az új Audiobooks appban
  • Natívan elérhető a Számológép app és helyből kalkulálhatsz rajta borravalót is, sőt szét is oszthatod a számlákat barátaid közt (vajon az iPadOS-ben végre kapnak az iPad-ek is?)
  • A Siris keresések most már teljes egészében az órán jelennek meg

Kompatibilitás

A watchOS 6 minden Apple Watch-csal kompatibilis, kivéve sajnos a Series 0-t, mely már kiesik a támogatott eszközök listájáról a watchOS 5-tel.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!