imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az Android 8.0 Oreo!


Főverziószámot lépett az Android. A frissítés, ahogy az lenni szokott, rengeteg újdonságot hoz majd a felhasználóknak. Ezek egy része olyan, ami már nekünk, Apple-ösöknek ismerős lehet az iOS-ből, a másik részével viszont mi is örömmel találkoznánk az iPhone-okon.

A teljes körű tájékoztatás érdekében igyekszünk beszámolni a techvilág Apple-ön kívül eső legfontosabb bejelentéseiről is, amelyekről úgy véljük, érdekelhetik az olvasókat. Ilyen volt például az Essential Phone bemutatása, vagy a Google I/O legérdekesebb bejelentései. Természetesen egy Android főverziószám frissítés sem maradhat ki a listából, íme hát az Android 8.0 legjelentősebb újításai.

  • A készítéskor kiemelt hangsúlyt fektettek a biztonságra, állítólag Android még sosem volt ennyire védett.
  • Kicsit javítottak a memóriakezelésen és korlátozták a háttérben futó alkalmazások erőforrás-használatát: ezzel állítólag jelentősen jobb üzemidőt értek el.
  • Az alkalmazás ikonokon egy kis pötty jelöli majd az értesítéseket, melyekbe akár megnyitás nélkül is bele lehet majd pillantani. De, ami ennél is izgalmasabb, hogy az ikonok elvileg animálhatóak lesznek, melyek akkor aktiválódnak majd, ha például rájuk nyomunk.
  • Picture-in-Picture, ez pontosan azt tudja, amit a neve takar: egy kis ablakban folyamatosan mehet például egy videó, miközben fut mondjuk az üzenetküldő app.
  • A rendszer megjegyzi a jelszavakat és adott helyzetben automatikusan kitölti a szükséges mezőket.
  • Izgalmas még, hogy az alkalmazások a böngészőből is kipróbálhatóak lesznek majd telepítés előtt. Így biztosan csak azok az appok kerülnek véglegesen a telefonra, melyek már bizonyítottak.
  • Nehogy azt higgyük, hogy csak nekünk, Apple-ösöknek jár a jóból. Az Android Oreo is kapott 60 új emotikont!

A debütálás időzítése mondhatni tökéletes volt: pont a teljes napfogyatkozással (mely Amerikát érintette) együtt látott napvilágot az új rendszer. Viszont annál kérdésesebb, hogy milyen sebességgel fog terjedni. Az eggyel korábbi verzió, azaz a 7.0 Nougat például augusztus 8-án mindössze az Androidos készülékek 13,5%-án futott. A 8.0 is első körben a Google Pixeleken lesz elérhető, de állítólag az Oreót már úgy dolgozták ki, hogy a gyártók is hamarabb elkészíthessék a maguk verzióját.

Forrás: android.com

Ha esetleg Androidról váltanál iPhone-ra, mutatunk hét lépést a hatékony és fájdalommentes költözéshez. Ami a készülékeket illeti, az áttéréshez ajánljuk például az iPhone SE-t, amely most ráadásul nagyon kedvezményes áron szerezhető be. Ha netán kevés lenne számodra a RAM, ne feledd, az Androidnak 5 giga RAM előny sem mindig elég az iOS ellen.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!