imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az Android Pie!


Főverziószámot lépett az Android, a kilencedik kiadás követve a hagyománokat ismét egy édességről kapta a nevét, ezt a kiadást Pie-ra keresztelte a Google. Az új rendszer már elérhető a keresőóriás saját készülékeire, mutatjuk a leglátványosabb újdonságokat!

Bár az iMagazin jellegéből adódóan nagyrészt az Apple-lel kapcsolatos, híreket, tippeket, érdekességeket hivatott eljuttatni az olvasók számára. Olykor azért történnek olyan események is a tech világban, amik kívül esnek a perifériánkon, mégis érdemesnek tartjuk bemutatni azokat. A tegnapi napon pedig kevesebb, mint egy év után újabb verziószámot ugrott az Android, a Google Pixel telefonokra már letölthető az Android P, mely a 9. frissítés a sorban.

A Google és az Apple idén nagyon hasonló fejlesztéseket tartott fontosnak mobilfronton, így több olyan újdonsággal is találkozhatunk ezúttal az Android legfrissebb kiadásában, mely az iPhone-osok számára is már ismerősek lehetnek. Az egyik ilyen például a gesztusvezérlés, ami eddig csak az iPhone X tulajdonosok kiváltsága volt, ezenetől egy frissítéssel a virtuális gombokat gesztusokra cserélhetjük  a támogatott készülékeken. Ha már iPhone X, ez a verzió már teljeskörűen támogatja a kamerasziget kivágását.

Az iOS 12 bétájában már korábban megjelent Screen Time-ot is belepakolták az új rendszerbe, a Google mérnökei ezt a felületet Android Dashboardnak nevezték el. Ez lényegében egy összegző felület a napi használatról, örülünk, hogy mindkét gyártó elhozta ezt a lehetőséget a felhasználók számára. Emellett a Ne Zavarjanak funkció meghonosult Androidos változata is megújult, a “Shush” segítségével lenémíthatjuk a készüléket azzal, ha képernyővel lefelé helyezzük az asztalra.

Természetesen itt is megadhatunk kivételeket, de ezzel a funkcióval a rendszer minden értesítést és bejövő hívást képes némítan. Ez egy nagyon kényelmes megoldás elalváshoz, csak megfordítod telefonod és nyugi van. További újdonság az éjszakai baglyok számára kitalált Wind Down, ami egy előre meghatározott időpontban fokozatosan elsőtétíti a kijelzőt, ezzel jelezvén a usernek, hogy ideje befejezni a pötyörészést és nyugovóra térni.

Ezzel együtt bekerült az App Timer is, amivel megadhatjuk naponta mennyi időt szeretnénk a különböző appok használatával tölteni, ez is ismerős lehet már az iOS 12 bétázóknak. Okosodott az energiakezelés, egy AI megpróbálja kitalálni a szokásaidat és az alapján szabályozza a CPU fogyasztását. Ez valószínűeg sokkal bonyolultabb annál, mint amilyennek elsőre hangzik és sokkal menőbb is! Ezeken kívül rengeteg további apróság finomdott a rendszerben, amit az aktív Android userek valószínűleg sokkal jobban ismernek nálunk.

Ahogy az lenni szokott, ezúttal is csak a felhasználók szűk rétege élhet a frissítéssel, egyelőre. A jövőben néhány további gyártó készülékei is megkapják a támogatást, mint a Sony, Xiaomi, Oppo, Vivo, OnePlus, és az Essential is. Mivel ezek többsége az Android egy személyreszabott változatát futtatják, ezért rendre nem egy időben érkeznek az original verziókkal.

Éppen ezért az Android továbbra sem áll fényesen a frissítési arányt tekintve. A tavaly augusztusban megjelent Android 8.0 Oreót az össz felhasználótábor mindössze 12%-a telepítette, vagy eleve ezzel a verzióval vásárolt új telefont. Ezzel szemben május végéig az iPhone-osok 81%-a frissített iOS 11-re, ami az eddigi leggyengébbnek számít az Apple történetében, de még így is a megjelenést követő egy hétben az iOS eszközök negyede már az új rendszert futtatta.

Forrás: The Verge

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!