imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az Apple Music diákcsomag Magyarországra


A Spotify után mostantól az Apple Musicon is adott a lehetőség a diákoknak, hogy éljenek a kedvezményekkel és párszáz forintért használják a szolgáltatást. Nem fogja megterhelni a pénztárcát…

Az Apple bejelentette, hogy kibővíti a diákok számára kínált kedvezményes előfizetés lehetőségét további 82 régióval. A listába szerencsére beletartozik Magyarország is, így a hazai diákok máris élhetnek a lehetőséggel. Az árazás tényleg nagyon baráti, kemény

699 forintot

kell leszurkolniuk havonta a jellemzően Vifon levesen élő kollégáknak, az egyetlen feltétel, hogy rendelkezzenek hallgatói jogviszonnyal és ezt tudják igazolni az UNiDAYS rendszerén keresztül.

Az Apple Music egyébéként teljes áron is kifejezetten olcsónak számít hazánkban. Tekintve, hogy a rekord ÁFA miatt a legtöbb Apple-termék nálunk a legdrágább a világon (főleg az átlag fizetésekhez mérve), ez mindenképp örvendetes. Az egyéni előfizetés 1 490 forintos ára például kerekítve annyiba kerül, mint az Egyesült Államokban a diákcsomag (4,99 dollár). Ha pedig összefog a família, a 2 290 forintos családi csomag havidíja is elég baráti. Nyilván ezt az árszabást leginkább a Spotify-nak köszönhetjük, aminek árai fölé az Apple nem mert/akart címkézni.

Tekintve, hogy jómagam is egyetemista vagyok, rögtön ki is tudtam próbálni az igazolás folyamatát. Erről azt kell tudni, hogy elvileg egyetemenként eltérő módokon zajlik. Van ahol az egyetemi e-mail címmel lehet a jogviszonyt igazolni, van ahol az egyetem honlapjára kell belépned a megfelelő egyéni azonosítóval. Az UNiDAYS ezután bizonyos időközönként rendszeresen ellenőrizni fogja, hogy tart-e még a jogviszonyod.

Ha nem, akkor az előfizetés automatikusan átvált egyéni csomagra, szóval erre érdemes figyelni a végzősöknek, kilépőknek. Ahogy arra is, hogy a lehetőség csak 48 hónapig, azaz 4 évig érvényes, mivel a legtöbb alapképzés ennyi időn belül véget ér. Ha már van meglévő előfizetésed, de jogosult lennél a diákkedvezményre, akkor értelemszerűen előbb le kell mondanod a meglévő csomagod, majd újra előfizetni a diák verzióra.

Most pedig nézzük meg, hogyan működött nálam a folyamat (nem voltam előfizető).

  • Az Apple Music honlapján kiválasztottam a diákcsomagot.
  • A rendszer ezután átirányított az iTunes-ra, ahol ismét ki kellett választanom a megfelelő lehetőséget.
  • Ismét átirányítás, ezúttal az Apple Music és az UNiDAYS közös oldalára. Itt megadtam az Apple ID-m e-mail címét, és kiválasztottam az intézményt, esetemben az ELTE-t.
  • Ezután felszólított a rendszer, hogy jelentkezzek be az egyetem honlapján. A Folytatás gombra kattintva rögtön a megfelelő weblap jött elő, nekem már csak az adataimat kellett megadnom. (Ezúttal szeretném ismételten áldani a Keychain-t, hogy a regisztráció után megjegyezte az adataim, eszembe nem jutottak volna magamtól.)
  • Kis várakozás és máris visszaugrottam az iTunes-ra, ahol már csak az Apple ID-m megadásával jóvá kellett hagynom a vásárlást.

Ennyi, körülbelül 3 perces volt a folyamat. Bárcsak a Neptunon keresztül is ilyen hatékonyan menne az ügyintézés…

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!