imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Megérkezett az Apple Pay Csehországba


Ugyan még mindig nem hozzánk talált be az Apple, de egyre közelebb járunk. Reméljük a régió többi országával is tervez a vállalat a közeljövőben…

Amikor pár hónapja még arról cikkeztünk, hogy Belgium mellett már Kazahsztán is felkerült az Apple Pay-t támogató országok listájára, abban reménykedtünk, hogy talán lassan a mi régiónk is bekerül a célkeresztbe, például Csehországgal indítva.

Most pontosan ez történt. Ahogy azt a MacRumors már januárban megírta, Ukrajna és Lengyelország után mostantól Csehország is Apple Pay ország lett, és elvileg hamarosan közeli szomszédunk, Szlovákia is csatlakozhat hozzá.

Ezzel a 2014-ben indult Apple Pay már az alábbi országokban elérhető: Egyesült Királyság, Kanada, Ausztrália, Kína, Szingapúr, Svájc, Franciaország, Japán, Spanyolország, Olaszország, Svédország, Finnország, Dánia, Oroszország, Új-Zéland, Brazília, Lengyelország, Írország, Ukrajna, Németország, Belgium és Kazahsztán, illetve mostantól Szaúd-Arábia és Csehország.

Utóbbiban a következő 6 nagyobb bank és támogatja a szolgáltatást: Ceska sporitelna, Moneta Money Bank, Air Bank, J&T Bank, Komercni banka, mBank. De már más intézmények is bejelentkeztek, mint például a CSOB bank. Rajtuk kívül még a Twisto fizetési szolgáltatás, továbbá az Ticket Restaurant Edenred ételrendelő szolgáltatások is szerepelnek a listán.

Az IPSOS felmérései szerint elsősorban a fiatalabb, 18-26 évig terjedő korosztály várta legjobban az Apple Pay-t, közülük 53% már a megjelenés előtt tűkön ült. De tekintve, hogy például a KB’s Mobile Bank ügyfeleinek 40%-a iPhone felhasználó, feltehetően sokan fognak még örülni ennek. Az Androidos felhasználók egyébként valamivel több, mint egy éve tudnak már mobillal fizetni az országban.

Hogy hazánkba mikor fog jönni a szolgáltatás, arról egyelőre semmit nem lehet tudni. Egy időben terjedt a neten egy screenshot az egyik hazai bank ügyfélszolgálatának válaszával, ami szerint akár már idén, de erre vonatkozóan nem rendelkezünk hivatalos információval. Mindenesetre mi már várjuk már nagyon, és azáltal, hogy a régió egyre több országába megérkezett a szolgáltatás, talán reménykedni is reálisabban lehet.

Forrás: Idnes.cz

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!