imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az Apple Pay …. Kazahsztánba!


Belgium mellett Kazahsztán a legújabb ország, ahol már használhatjuk az Apple zárt fizetési megoldását. A mi régiónk valahogy továbbra is szürke folt a térképen.

Ahogy az várható volt, mától a belga iPhone és Apple Watch használók már élvezhetik az Apple érintésmentes fizetési megoldását. Mindezt a BNP Paribas Fortisszal kötött együttműködésnek köszönhetik, és a két leányvállalat, a Fintro és a Hello Bank ügyfelei számára elérhető.

Ami azonban inkább fájó, az a másik ma csatlakozó ország. Hordon kollégának elgurult a gyógyszere, amikor megtudta, hogy Kazahsztánban is él már a szolgáltatás, ráadásul az alábbi bankoknál egyaránt elérhető:  Eurasian Bank, Halyk Bank, ForteBank, Sberbank, Bank CenterCredit és ATFBank. Ami kicsit meglepő, hogy a kazah kártyaterminálok már 65%-a képes az érintésmentes fizetésre. Pedig Hordon üzeneteiben a sok fura karakter között volt szó kecskékről, meg pásztorokról is…

Ezzel a 2014-ben indult Apple Pay már az alábbi országokban elérhető: Egyesült Királyság, Kanada, Ausztrália, Kína, Szingapúr, Svájc, Franciaország, Japán, Spanyolország, Olaszország, Svédország, Finnország, Dánia, Oroszország, Új-Zéland, Brazília, Lengyelország, Írország, Ukrajna, illetve mostnatól Belgium és Kazahsztán. Felkészül Németország és Szaúd-Arábia.

A számunkra érdekesebb kérdés, hogy mikor jön már végre a régiónkba is. A nem tudjuk mellett egyre inkább látszódik, hogy az Apple-nek a vásárlóerő mellett számít a lakosság mérete is, illetve vélhetően a helyi bankok hozzáállása sem mindegy. Pedig jó lenne, ha legalább Csehországban elindulna, és onnan átgyűrűzne hozzánk.

Ennél talán valószínűbb szcenárió, és talán jobban is örülnénk neki, ha a manapság szerintünk legjobb netes pénztárcánál, a Revolutnál is elérhető lenne az Apple Pay. Rendszeresen ígérik, mindig már nemsokára a válasz a Twitteren, a weboldalukon pedig a hamarosan jön állapotban van.

Mi elképesztően várjuk, hogy végre Apple Watch-csal fizessünk a piákért. Te hogyan és mire használnád először, ha elérhető lenne?

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!