imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az Instagram 7


A mai napon jelent meg az Instagram 7.0, amely két vadonatúj funkcióval segít a felhasználóknak, hogy könnyebben kapcsolatot tartsanak a világgal. Az egyik újítás a teljesen új böngészési oldal, amely mutatni fogja a legtöbbet használt hashtageket és a leglátogatottabb helyeket. A másik egy dinamikus keresés, amelynek segítségével könnyebben találhatjuk meg az embereket, a helyeket, és a hashtageket. 

Az Instagramra több mint 70 millió fénykép és videó kerül fel naponta. Ha valami tehát történik a világban, akkor egész biztos, hogy az alkalmazásból értesülhetünk róla. Legyen szó akár egy látványos sporteseményről, egy híres divathétről, vagy akár egy híres előadó koncertjéről, az emberek megörökítik az átélt pillanatokat. A mai napig viszont ezeknek a képeknek a megtalálása hosszadalmas és bonyolult lehetett, ha nem követtünk a kép készítőjét.

Újragondolt böngészés

A fejlesztők teljesen újragondolták a Böngészés oldalt. Az új oldal segítségével a felhasználók gyorsan és könnyedén tudják elérni a témakörönként rendezett fotókat. Ezeket a témaköröket a rendszer valós időben automatikusan rendezi, összekapcsolva a felhasználókat a körülöttük, vagy a világ egy másik pontján történő eseménnyel.

insta1

A legtöbbször használt hashtageken keresztül pedig több látószögből is átélhetünk egy jeles eseményt. A helyek segítségével pedig egy ország városának a látványosságait vagy akár egy nemzeti ünnepet kísérhetjük szemmel, anélkül, hogy kimozdulnánk otthonról. A közösség erejével gyönyörű képeken és videókon keresztül láthatunk gyakorlatilag bármit.

insta2

Magyarországon még idő kell ahhoz, hogy ez a funkció stabilan működjön. Éppen ezért a cég az automatikus csoportosításokat még késlelteti itthon.

Javított keresés

Az Instagram sokat javított azon, hogy megtaláljuk azokat a képeket, amik után épp kutatunk. Az Helyek Keresése fül segítségével megtalálhatjuk az összes olyan képet, ami egy bizonyos városban készült és ezeket egy helyen láthatjuk. Amennyiben pedig nem szűkítjük a keresést, akkor egy helyen láthatunk minden találatot, legyen szó emberekről, hashtagekről, vagy akár az új helyszínekről.

insta3

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!