imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az Intel Core i9!


Új processzorcsaláddal debütált az Intel a Computexen. A Core X széria bemutatásával a cég bemutatta az Intel legújabb i9-es processzorát is. Ez a fejlesztési ciklus eltérő az eddig megszokottaktól.

A Core X szériát az Intel a legdurvább teljesítményt igénylő felhasználok számára készítette, az X szériás i5-ös, i7-es és i9-es processzorok a játékosoknak és a tartalomgyártóknak ajánlott. Ilyen felhasználásnál pedig teljesítményből sosem elég, főleg ha valaki maximum felbontásban futtat játékokat és mellette streameli is azt, amit éppen játszik.

 

Nagyon elszálltak az Intelnél a magszámok, a szélesebb piacra szánt jelenlegi processzorai brutális teljesítményre lesznek képesek. Hamarosan egy 4-18 magos palettáról választhatunk majd 4-től 36 szálig. Az Intel most először mutatott be olyan asztali felhasználású processzort, ami az Intel Xeon családot közelíti. Érdekesség, hogy majdnem a teljes családot a 6. generációs Intel Skylake alapú CPU-kra építették, kivéve a 4 magos i5-ös és i7-es modelleket, ezek egy amolyan Kaby Lake X-nek tekinthetőek.

Az X széria belépő tagja, a Core i5-7640X-ért nettó 242 dollárt kér jelenleg az Intel, míg a 18 magos Intel i9 Extreme kiadásért nettó 1999 dollárt, ami már nem csak a magok számában, de árban is eléri a Xeon családot. A széria összes tagja az új X299-es alaplapi chipsetre épül; az új foglalattal rendelkező alaplapok néhány héten belül piacra is kerülhetnek az Intel szerint. Az új processzorcsalád újdonsága, hogy a vállalat fejlesztette az overclock rendszert is, így az X sorozatot már a Turbo Boost Max 3.0 segítségével húzhatjuk.

Az Intel álláspontja szerint míg a magok számának növelésével a szimultán feladatok elvégzésének összteljesítménye növekszik, addig a processzor órajelének felhúzásával a magonkénti teljesítményt maxolhatjuk ki. Ez általában Macen nemigen releváns, nincs szükség ilyenekkel foglalkozni, az Apple elintézi ezt helyettünk mind hardveresen, mind szoftveresen. A gép tudja nagyon jól, mikor kell több teljesítményt leadni és mikor kell energiatakarékosan ciripelnie.

Bár az Intelre eddig nem volt jellemző az óriási magszám növelés, az AMD Ryzen családdal muszáj tartaniuk a lépést, amely hasonló konstrukciókat kínál a vásárlóknak és gyártóknak egyaránt, relatív olcsón. Az új processzorcsalád mellett új infókat is elárultak az elkövetkező 8. generációs Intel CPU-król. Coffee Lake néven fognak futni, és a cég előzetes beszámolói ellenére nem 15%-os, hanem 30%-os javulás várható a Kaby Lake családdal szemben. Coffee Lake, hogy ez milyen kreatív…

Zárásként pedig egy rövidke szösszenet Apple vonatkozásban. Az Apple a hivatalos online store-ban június 5-re állította a 15”-os Touch Baros MacBook Prók várható szállítási dátumát. Ez azért érdekes, mert ezen a napon startol a 2017-es WWDC, előzetes pletykák szerint pedig ezzel egy időben fognak frissüni a 15”-os MacBook Pro modellek processzorai, ha minden igaz az Intel 7. generációs Kaby Lake chipjeivel.

Forrás: The Verge és Apple Insider

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!