imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az iOS 11.1 fejlesztői béta


Befutott az iOS 11 első, kiadás utáni bétája a fejlesztők számára. Úgy tűnik az Apple gőzerővel dolgozik még a frissen megjelent rendszeren, hiszen alig telt el egy nap a mindenki számára letölthető, hibajavításokat tartalmazó iOS 11.0.1. kiadása után, máris itt egy nagyobb lélegzetvételű frissítés, mégha csak béta állapotban is.

Az iOS 11 rengeteg újdonságot rejt magában, beleértve az új Fájlkezelőt, a Drag & Drop rendszert, a multitasking felületet, a személyre szabható Vezérlőközpontot és az iPadre dedikált Dockot. Idő közben mi is igyekeztünk minél több apróságot, trükköt, tippet adni az újdonsághoz. Itt például 20 olyan rejtett funkciót mutattunk be, amelyekbe nem biztos, hogy magatoktól belefutottatok volna, de írtunk a Clean Install előnyeiről és hátrányairól, vagy a megváltozott értesítések felületről, az egykezes billentyűzetről és az új Control Center lehetőségeiről. Ha még nem olvastad ezeket, érdemes vetned rájuk egy pillantást.

Na, de térjünk rá mai cikkünk tárgyára, az iOS 11.1-re. Szó mi szó, elég kiadós update-ről van szó, iPhone 7 Pluson a két gigabájtot súrolja a mérete. Ennek megfelelően elég sok minden került bele, leginkább az animációk és az AssistiveTouch környékén érdemes nézelődni. Üröm az örömben, hogy a 10.1 hozott magával pár új bugot is, illetve továbbra sem elérhető az iMessage szinkronizáció, sem a 3D Touch-os alkalmazásváltó gesztus és úgy általában semmi olyan, aminek érkezését korábban beígérték. Kár. De ne szomorkodjunk, nézzük az újdonságokat:

 • Kicsit megváltozott az animáció, amikor feloldod a Lock Screen-t (valamivel gyorsabb, valamivel másabb)
 • Ugyanez igaz a Lock Screenről megnyitott kameraanimációra
 • És az appokból megnyitott értesítésekre is
 • Idáig, amikor például egy weboldal alján voltál, ha ráböktél a status barra, akkor felgörgetett a lap tetejére. Most sincs ez másként, viszont amikor már közelít a tetejére, az animáció sebessége kicsit belassul, így egy fokkal szofisztikáltabb hatást kelt a funkció.
 • Az iBook app alsó ikonjai jobban igazodnak az iOS 11 dizájnelveihez
 • A billentyűzet a javaslatoknál mostantól akár 3 emojit is képes ajánlani
 • Valamilyen okból kifolyólag megszűnt a haptikus visszajelzés a rosszul begépelt jelkód esetén
 • Új képességeket kapott a fizikai gombokat (is) virtuálisan helyettesíteni képes AssistiveTouch (a Kisegítő lehetőségeknél keresd), új Siri és Gestures ikon, máshogy pozícionálja magát a kijelzőn, stb.
 • Visszatért a Feedback app

Új bugokat is kaptunk:

 • Ha kétszer tappintasz a Home gombra, akkor ugye lejebb kúszik a képernyő tartalma, hogy kényelmesebben elérhesd. A frissítés után ilyenkor összecsúsznak majd az ikonok.
 • Amikor olyan dolgot kérünk Siritől, amihez fel kell oldani a Lock Screen-t csak egy ujjlenyomat jel lesz a kijelzőn, semmi szöveg vagy hasonlók.

(A cikk írásának pillanatában a frissítés még nem elérhető a publikus bétát használóknak.)

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 11.1 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPad 5.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 2017, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (mindkét generáció), hatodik generációs iPod touch.

Ha a készüléked nem található meg a fenti felsorolásban, de nagyon szeretnéd használni az újdonságokat, akkor érdemes elgondolkodni a váltáson. A webshopunkban mind az iPadek, mind az iPhone-ok között találhatsz magadnak akciós modelleket, így most elég sok pénzt megspórolhatsz.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!