imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az iOS 11.2.5-ös frissítés


Alig két héttel a 11.2.2-es update után megérkezett az iOS 11 tizedik hivatalos frissítése a 11.2.5-ös verzió, mely első sorban a nem sokára érkező HomePod támogatását, új Siri funkciót és hibajavításokat tartalmaz.

Sajnos a megjelenést követően elég sok probléma volt az iOS 11-gyel. Sokan nem hallották a hívó vagy hívott felet vagy épp a számkijelzés bolondult meg, és persze az üzemidő is elég kacifántosan alakult. Azóta az Apple több javítócsomagon is túl van már, az iOS 11.2 pedig további felmerülő hibákat foltozott be. Most pedig itt a 11.2.5-es verzió.

A frissítés mérete ahogy általában, úgy most is modellenként eltérő lehet, körülbelül 100-200 MB.

Az Apple a következőt írja a frissítésről általánosan:

  • Az iOS 11.2.5 támogatja a HomePodot, és lehetővé teszi, hogy a Siri felolvassa a híreket (csak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában). Ez a frissítés hibajavításokat és fejlesztéseket tartalmaz.

A HomePod támogatása

  • A beállítás után automatikusan átmásolhatja az Apple ID-, Apple Music-, Siri- és Wi-Fi-beállításait a HomePodra.

Siri-hírek

  • A Siri mostantól képes a hírek felolvasására; csak mondja, hogy „Hey Siri, play the news”. Több hírkategória közül is választhat, például sport, üzlet vagy zene.

Egyéb fejlesztések és javítások

  • Megold egy olyan problémát, amely miatt a Telefon alkalmazás hiányos információkat jelenít meg a híváslistában
  • Kijavít egy hibát, amely miatt néhány Exchange-fiókok Mail-értesítései eltűnhettek a zárolási képernyőről az iPhone X Face ID-val való feloldásakor
  • Megold egy olyan problémát, amely miatt a beszélgetések az Üzenetekben ideiglenesen helytelen sorrendben jelenhettek meg
  • Kijavít egy hibát a CarPlayben, amely miatt a Lejátszás alatt vezérlői nem reagálnak több számváltás után
  • Lehetővé teszi, hogy a VoiceOver bejelentse a lejátszási célt és az AirPod akkumulátorszintjét

Szokás szerint a Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés menüpontból tudjátok telepíteni. Amennyiben nem dobja fel a telefonod vagy iPaded a frissítést, ebben az esetben valószínűleg a béta profil lesz a ludas. Eltávolítása és egy újraindítás után menni fog a frissítés.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 11.2.5 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 2017, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (mindkét generáció), hatodik generációs iPod touch.

Az iOS legújabb verziója mellett a tvOS is 11.2.5-ös verzióra, a watchOS pedig 4.2.2-es verzióra frissült, mindkét operációs rendszer leginkább teljesítménybeli fejlesztést és bugfixeket tartalmaz. Egyben megérkezett a macOS High Sierra 10.13.3-as frissítése is, melynek kiküszöböli az Üzenetek alkalmazás korábban felmerülő problémáját.

Ha iPhone-od vagy iPaded nem találod a támogatott eszközök listáján, de szeretnéd kihasználni az iOS 11 minden újdonságát, akkor érdemes elgondolkodni egy váltáson. Az iSTYLE webshopban mind az iPadek, mind az iPhone-ok között találhatsz magadnak akciós modelleket, így most elég sok pénzt megspórolhatsz, ráadásul az üzletekben ki is próbálhatod őket.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!