imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az iOS 11.2.6 – a frissítés ajánlott!


Közel egy hónap telt el az iOS 11 legutóbbi frissítése óta, most viszont befutott a legújabb kiadás. Köszöntsétek köreinkben az iOS 11.2.6-ot, amely elsődleges feladata a bug-tiprás.

Sajnos a megjelenést követően elég sok probléma volt az iOS 11-gyel. Sokan nem hallották a hívó vagy hívott felet vagy épp a számkijelzés bolondult meg, és persze az üzemidő is elég kacifántosan alakult. Azóta az Apple több javítócsomagon is túl van már, az iOS 11.2 pedig további felmerülő hibákat foltozott be. Most pedig itt a 11.2.6-os verzió.

A frissítés mérete ahogy általában, úgy most is modellenként eltérő lehet, körülbelül 20-50 MB.

Az Apple a következőt írja a frissítésről általánosan:

Az iOS 11.2.6 hibajavításokat tartalmaz az iPhone-jához és iPadjéhez. Ez a frissítés:

  • Kijavít egy problémát, amely miatt előfordulhat, hogy bizonyos karaktersorozatok használatakor az alkalmazások összeomlanak.
  • Kijavít egy problémát, amely miatt harmadik felek bizonyos alkalmazásai nem mindig tudnak csatlakozni külső kiegészítőkhöz.

Elég ködösen fogalmaztak, de a „bizonyos karaktersorozatok“ ez esetben egészen konkrétan azt az utóbbi napokban elhíresült, a Telugu nyelvben használatos írásjelet jelenti, amelyik képes volt megfektetni mind a macOS, mind az iOS üzenetküldő alkalmazásait (igen, még a külső féltől származó appok is érintettek), ezzel lefagyasztva a készüléket, amelyen csak a force reboot segíthetett. Már csak ezért is erősen javallott frissíteni, főleg, hogy pár vicces kedvű embertársunk külön sportágat épített a szívatás terjesztésére.

Szokás szerint a Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés menüpontból tudjátok telepíteni. Amennyiben nem dobja fel a telefonod vagy iPaded a frissítést, ebben az esetben valószínűleg a béta profil lesz a ludas. Eltávolítása és egy újraindítás után menni fog a frissítés.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 11.2.6 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 2017, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (mindkét generáció), hatodik generációs iPod touch.

Az iOS legújabb verziója mellett a tvOS is 11.2.6-os, a watchOS pedig 4.2.3-as sorszámra frissült, mindkét operációs rendszer leginkább teljesítménybeli fejlesztést és bugfixeket tartalmaz. Egyben megérkezett a macOS High Sierra 10.13.3 egy újabb verziója is, mely főleg a fenti problémát javítja.

Ha iPhone-od vagy iPaded nem találod a támogatott eszközök listáján, de szeretnéd kihasználni az iOS 11 minden újdonságát, akkor érdemes elgondolkodni egy váltáson. Az iSTYLE webshopban mind az iPadek, mind az iPhone-ok között találhatsz magadnak akciós modelleket, így most elég sok pénzt megspórolhatsz, ráadásul az üzletekben ki is próbálhatod őket.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!