imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az iOS 12 harmadik fejlesztői bétája


Épp egy hónappal a WWDC után járunk és az Apple kiadta az iOS 12 harmadik fejlesztői bétáját is. Pár apró újítás és persze rengeteg hibajavítás a terítéken.

Az iOS 12 annak ellenére, hogy egy szándékosan visszafogottabb frissítés lett, mégis számos izgalmas újdonságot hozott magával. A teljesség igénye nélkül ide sorolhatók a régebbi készülékek látványos teljesítményfokozása, az új kiterjesztett valóság funkciók, az átgondolt felülettel érkező gyári alkalmazások, a Digital Health statisztikái, a FaceTime fejlesztések, a csoportos értesítések vagy a Fotók alkalmazás új, intelligens algoritmusai.

A rendszer egyelőre csak béta státuszban érhető el, a hivatalos, nyilvános megjelenés őszre várható. Addig is a fejlesztők, illetve a vállalkozó kedvű felhasználók már próbálgathatják az újdonságokat. Ne feledjétek, a béta nem véletlenül béta: az egyes kiadások bugokat, hibákat és hasonló kellemetlenségeket rejthetnek magukban, így a napi használatban lévő készülékre csak fokozott óvatossággal, saját felelősségre ajánlott telepíteni.

A most érkezett frissítés a következő fontosabb újdonságokat tartalmazza:

  • San Francisco Bay Areában teszt jelleggel elindult az újragondolt Apple Maps. Az Apple nagyszabású projektbe vágott a térképszolgáltatásával kapcsolatban, az alapoktól építenek újra mindent. Majd meglátjuk mi lesz belőle, most még nagyon lelkesek, még az medencéket és a járdákat is felvitték az adatok közé.
  • A Hangjegyzetek alkalmazás iPaden új felületet kapott.
  • Lokációnk megosztásának lehetősége a Privacy menüből átvándorolt az egy fokkal jobban kéznél levő profil fül alá (ez az a legfelső vastag menüpint a Beállításokban).
  • Mostantól iPaden is törölhetünk egyszerre minden értesítést, ha hosszan nyomunk a kis X jelre (telefonon nekem egyébként ez mostanában kezdett el nem működni).
  • A Fotók alkalmazásban mostantól csak olyan médiatípusok jelennek meg, amihez tartozik is fénykép. Például nem lesz külön mappája a TimeLapse felvételeknek, ha nincs egy se. Egész logikus lépésnek tűnik…
  • Javítottak egy hibát, ami a Haptic Feedback túlbuzgóságát okozta iPhone 6s-en és iPhone 7-en.

És ez csak a jéghegy csúcsa, ahogy az lenni szokott, EverythingApplePro összesen 45+ kis módosítást talált, íme:

Egyelőre csak a fejlesztői béta érkezett meg, a publikus változatra még várni kell. Az iOS 12-vel párhuzamosan a többi új operációs rendszer is kapott frissítést, aki azokon is bétázik, nézzen rá.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 12 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5.gen, iPad 6.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 2017, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (mindkét generáció), hatodik generációs iPod touch.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!