imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az iOS 12 kilencedik bétája


Egy héttel a végül lefújt hetedik, és öt nappal a legújabb nyolcadik fejlesztői béta után megérkezett közénk a kilences számú versenyző is. Annyira kevés már a változás, hogy felmerült a lehetőség: ez a kiadás előtti utolsó béta is egyben.

Az iOS 12 annak ellenére, hogy egy szándékosan visszafogottabb frissítés lett, mégis számos izgalmas újdonságot hozott magával. A teljesség igénye nélkül ide sorolhatók a régebbi készülékek látványos teljesítményfokozása, az új kiterjesztett valóság funkciók, az átgondolt felülettel érkező gyári alkalmazások, a Digital Health statisztikái, a FaceTime fejlesztések, a csoportos értesítések vagy a Fotók alkalmazás új, intelligens algoritmusai.

A rendszer egyelőre csak béta státuszban érhető el, a hivatalos, nyilvános megjelenés őszre várható. Addig is a fejlesztők, illetve a vállalkozó kedvű felhasználók már próbálgathatják az újdonságokat. Ne feledjétek, a béta nem véletlenül béta: az egyes kiadások bugokat, hibákat és hasonló kellemetlenségeket rejthetnek magukban, így a napi használatban lévő készülékre csak fokozott óvatossággal, saját felelősségre ajánlott telepíteni.

Az újdonságokkal kapcsolatban meggyűlt a baja a változásokat vadászó kollégáknak. Gyakorlatilag semmilyen vizuális különbséget nem lehetett észrevenni azon kívül, hogy mintha az animációk még simábbak lennének, mint eddig. Úgy tűnik, hogy lassan kezdi végleges formáját felvenni az iOS 12, tényleg már csak az utolsó simítások vannak hátra.

Olyannyira, hogy az AppleInsideres srácok szerint az sem kizárt, hogy ez a rendszer utolsó bétaverziója a GM (Golden Master), azaz kiadásra szánt változat előtt. Akárhogy is, tapasztalataink szerint már az első kiadások óta meglepően stabil a rendszer és ez nem változott az idő előrehaladtával sem. Van okunk tehát bizakodni, hogy a körülbelül egy hónap múlva érkező hivatalos megjelenésre nem romlanak el a dolgok.

Szerencsére ez a frissítés már mindenki számára elérhető, aki részese a béta programnak, rendelkezésre áll a publikus verzió is. Ahogy az lenni szokott, az iOS 12 mellett a többi operációs rendszer is kapott frissítést, így aki azokon is bétázik, nézzen rájuk.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 12 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5.gen, iPad 6.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 2017, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (mindkét generáció), hatodik generációs iPod touch.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!