imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az iOS 12 negyedik fejlesztői bétája


Tovább haladt a bétavonat. Ezúttal a négyes számú, fejlesztőknek szóló versenyző futott be az állomásra. A rakomány néhány hibajavítás és apróbb finomhangolások.

Az iOS 12 annak ellenére, hogy egy szándékosan visszafogottabb frissítés lett, mégis számos izgalmas újdonságot hozott magával. A teljesség igénye nélkül ide sorolhatók a régebbi készülékek látványos teljesítményfokozása, az új kiterjesztett valóság funkciók, az átgondolt felülettel érkező gyári alkalmazások, a Digital Health statisztikái, a FaceTime fejlesztések, a csoportos értesítések vagy a Fotók alkalmazás új, intelligens algoritmusai.

A rendszer egyelőre csak béta státuszban érhető el, a hivatalos, nyilvános megjelenés őszre várható. Addig is a fejlesztők, illetve a vállalkozó kedvű felhasználók már próbálgathatják az újdonságokat. Ne feledjétek, a béta nem véletlenül béta: az egyes kiadások bugokat, hibákat és hasonló kellemetlenségeket rejthetnek magukban, így a napi használatban lévő készülékre csak fokozott óvatossággal, saját felelősségre ajánlott telepíteni.

A most érkezett frissítés a következő fontosabb újdonságokat tartalmazza:

  • Javították a Camera Rollból történő háttérkép-beállítás egyik hibáját
  • Egy sor animált Activity matrica iMessage-ben (nem kell kioldani őket különböző kihívások teljesítésével, mindenki megkapja őket)
  • Némileg gyorsult a scrollozás
  • „Pattogósabb“ lett a Control Center „túlgörgetés“ animációja
  • Az Activity alkalmazásban a különböző edzéstípusok mellett ikonok is segítik a könnyebb navigálást
  • A Képernyőidő funkcióban mostantól az egyes alkalmazások külön statisztikáit is alaposan szemügyre vehetjük

EverythingApplePro ezúttal kicsit lassúnak bizonyult, így most az AppleInsideres srácok videóját érdemes átfutni az összes újdonságért.

Egyelőre csak a fejlesztői béta érkezett meg, a publikus változatra még várni kell egy kicsit. Az iOS 12-vel párhuzamosan a többi új operációs rendszer is kapott frissítést, aki azokon is bétázik, nézzen rá. A Mojave béta ezúttal kicsit előbb érkezett, abból már a harmadik publikus változat is tölthető.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 12 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5.gen, iPad 6.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 2017, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (mindkét generáció), hatodik generációs iPod touch.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!