imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az iOS 12 nyolcadik bétája


Noha csak pár napja, hétfőn érkezett a hetedik, azt teljesítményproblémák miatt le kellett fújni. Gond egy szál se, rögtön itt az iOS 12 nyolcadik fejlesztői, és hetedik publikus bétája.

Az iOS 12 annak ellenére, hogy egy szándékosan visszafogottabb frissítés lett, mégis számos izgalmas újdonságot hozott magával. A teljesség igénye nélkül ide sorolhatók a régebbi készülékek látványos teljesítményfokozása, az új kiterjesztett valóság funkciók, az átgondolt felülettel érkező gyári alkalmazások, a Digital Health statisztikái, a FaceTime fejlesztések, a csoportos értesítések vagy a Fotók alkalmazás új, intelligens algoritmusai.

A rendszer egyelőre csak béta státuszban érhető el, a hivatalos, nyilvános megjelenés őszre várható. Addig is a fejlesztők, illetve a vállalkozó kedvű felhasználók már próbálgathatják az újdonságokat. Ne feledjétek, a béta nem véletlenül béta: az egyes kiadások bugokat, hibákat és hasonló kellemetlenségeket rejthetnek magukban, így a napi használatban lévő készülékre csak fokozott óvatossággal, saját felelősségre ajánlott telepíteni.

Az újdonságok terén a hetedik bétánál befutottakhoz képest nem történt nagy változás, ugyanazokra érdemes számítani. Ennek fényében a legnagyobb változást nem egy hozzáadott, hanem egy elvett funkció fogja jelenteni, méghozzá a csoportos FaceTime beszélgetéseké. RIP. Na meg a:

  • Visszatért a FaceID mosolygós arca
  • Némileg módosított ikont kapott a Measure app
  • A Mark up tool különböző ecseteinél mostmár láthatunk méretet is
  • Új üdvözlőképernyőt kapott az Üzenetek alkalmazás
  • Természetesen a vizuálisabb típusoknak már kész a videó is.

Szerencsére ez a frissítés már mindenki számára elérhető, aki részese a béta programnak, ezúttal nem kell napokat várnunk a publikus verzióra. Ahogy az lenni szokott, az iOS 12 a többi operációs rendszer is kapott frissítést még a hetedik verzióval párhuzamosan, így aki azokon is bétázik, nézzen rájuk.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 12 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5.gen, iPad 6.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 2017, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (mindkét generáció), hatodik generációs iPod touch.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!