imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az iOS 12 ötödik bétája


Befutott a menetrendszerű bétafrissítés, ezúttal már az ötödik. Úgy tűnik a rendszer kezdi felvenni végleges formáját, ezúttal is csak apró finomhangolásokkal kell számolni.

Az iOS 12 annak ellenére, hogy egy szándékosan visszafogottabb frissítés lett, mégis számos izgalmas újdonságot hozott magával. A teljesség igénye nélkül ide sorolhatók a régebbi készülékek látványos teljesítményfokozása, az új kiterjesztett valóság funkciók, az átgondolt felülettel érkező gyári alkalmazások, a Digital Health statisztikái, a FaceTime fejlesztések, a csoportos értesítések vagy a Fotók alkalmazás új, intelligens algoritmusai.

A rendszer egyelőre csak béta státuszban érhető el, a hivatalos, nyilvános megjelenés őszre várható. Addig is a fejlesztők, illetve a vállalkozó kedvű felhasználók már próbálgathatják az újdonságokat. Ne feledjétek, a béta nem véletlenül béta: az egyes kiadások bugokat, hibákat és hasonló kellemetlenségeket rejthetnek magukban, így a napi használatban lévő készülékre csak fokozott óvatossággal, saját felelősségre ajánlott telepíteni.

A most érkezett frissítés a következő fontosabb újdonságokat tartalmazza:

  • Újratervezett gombok az Apple News alkalmazásban
  • A Fotók alkalmazásban a médiatípusok listájánál apró ikonok is láthatóak lettek
  • A Megosztás menü is kapott az újradizájnolásból, kicsit megváltozott a Copy iCloud Link és a Use as Wallpaper lehetőségek ikonja
  • Informatívabb lett az Apple Music app keresőfelülete
  • Sikerült megoldani, hogy a Music app Play/Pause gombjai egyvonalban legyenek
  • Frissült a Részvények alkalmazás widgete
  • Eltűnt a Face ID mosolygós szmájlija a funkció alkalmazásokban használt felületéről :(
  • Az aksibotrány miatt létrehozott Battery Health funkció kikerült a béta fázisból
  • Feltolták a 3D Touch-csal előhívható menük ikonjainak kontrasztját
  • Új FaceTime hangok érkeztek

Ezeket az apró változtatásokat nehéz szavakban megragadni, érdemesebb inkább a lentebb látható audiovizuális formát választania az érdeklődőknek.

Egyelőre csak a fejlesztői béta érkezett meg, a publikus változatra még várni kell egy kicsit. Ahogy az lenni szokott, az iOS 12-vel párhuzamosan a többi operációs rendszer is kapott frissítést, aki azokon is bétázik, nézzen rájuk.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 12 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5.gen, iPad 6.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 2017, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (mindkét generáció), hatodik generációs iPod touch.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!