imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Megérkezett az iOS 13.2 második bétája!


Mától elérhető az iOS 13.2 második bétája, és tartogat néhány új funkciót. Meg persze emojit. 

Az olyan funkciók mellett, mint a Deep Fusion, vagy az Announce Messages with Siri, melyek ugye már az első bétában is szerepeltek, több extra apróság is érkezett. Az első ilyen nem más, mint egy 60+ darabos emoji csomag. Olyanok érkeznek, mint a vakvezető kutya, a flamingó, a robotkar vagy a láthatósági mellény.

Bár szintén emojikról van szó, egy igen komoly újítást is hozott az Apple. Az új bétában ugyanis akár különböző bőrszínt is kiválaszthatunk egy azon emojin belül. Természetesen csak akkor, ha az adott emoji több embert ábrázol, mondjuk egy párt. Nem, olyankor nem lehet két bőrtónust megadni, ha csak egy személyt választunk ki, ilyen kétszínű poénokat nem ad a kezünkbe az Apple.

Érkeznek még olyan apróságok, mint a Siri & Diktálás Történet törlése vagy, hogy innentől kezdve a főmenüben egy alkalmazásra hosszan nyomva elérhető lesz a Haptic Touch menüben az app törlésének lehetősége. De átírásra kerül például az ugyanitt található (általam utált) gomb, az “Alkalmazások rendezése” ugyanis új nevet kap: “Főképernyő szerkesztése”.

Amiről még érdemes említést tenni, hogy iPhone 11 modellek esetén ezután már a Kamera appon keresztül is szabályozható lesz néhány beállítás, mint például a felbontás, vagy az fps érték.

Így telepítheted az iOS 13 bétáját te is

0. Lépés: Csinálj egy biztonsági mentést! Nagyon fontos, hogy ne felejtsd el a telepítés előtt, mert lehet, hogy később mégsem örülsz majd annyira az új rendszernek!

Majd ezt követően:

 • Nyisd meg az iPhone-odon a Safarit, és navigálj a beta.apple.com oldalra
 • Jelentkezz be az Apple ID-dal (vagy ha már be vagy jelentkezve, nyomj a Get Started gombra
 • A következő oldalon olvasd el a felhasználási feltételeket, és ha egyetértesz, kattints az “Accept”-re (ha pedig nem, értelemszerűen a “Decline”-ra)
 • Ezek után válaszd ki a 4 rendszer közül az iOS-t, majd görgess kicsit lejebb, és kattints az “Enroll your iOS device” linkre
 • Az új oldalon a második pontnál nyomj a “Download Profile” gombra
 • A felugró ablakban kattints az “Engedélyezés”-re
 • Ezek után menj a beállításokba (a Safarit bezárhatod), ahol a fiókod alatt megjelenik egy “Profil letöltve” menüpont, menj bele (ha még sincs ott, indítsd újra az iPhoneodat, és meg kell, hogy jelenjen)
 • Kattints jobb felső sarokban található “Telepítés” gombra, ekkor kéri a jelkódodat majd a beleegyezésedet. Ezután ismét nyomj a “Telepítés” gombra, majd a felugró ablakban válaszd az újraindítást
 • Miután visszakapcsolt az iPhone, menj a Beállításokba, majd az “Általános” menüponton belül a “Szoftverfrissítés” gombra kattintva elérhetővé kell hogy váljon az iOS 13 telepítése
 • Innentől minden ugyanúgy működik, mint az eddig megszokott szoftverfrissítéseknél
 • Töltsd le, majd Telepítsd az iOS 13-at a készülékedre

Az iOS 13.2 bétája mellett természetesen érkezett iPadOS béta is.

Sőt, mindezt megfejelve, watchOS 6.1 harmadik bétája, and tvOS 13.2 második bétája is elérhető publikus változatban.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!