imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az iPad mini 4!


Sok minden történt tegnap, de az este egyik legkevésbé kiemelt pillanata az iPad mini 4 megjelenése volt. Ha úgy nézzük, az új legkisebb iPad máris megdöntött egy rekordot: sosem szerepelt még ilyen rövid ideig egy új iPad-modell egy keynote-on.

Szegény iPad mini 4 szinte csak pár másodpercre villant fel egy dián, amikor is Phil Schiller ismertette az iPad Próval kibővített termékcsalád új árazását. Ebből láthattuk, hogy a tavaly ősszel bejelentett harmadik generáció megszűnt, ennek helyét vette át az újdonság, míg az iPad Airek esetében továbbra is az iPad Air 2 számít a legfrissebb modellnek.

iPad mini 4

Ha már az Apple nem beszélt róla, akkor mi nézzük meg egy kicsit bővebben, hogy miben is változott a legkisebb, 7,9″ képátlójú iPad. Először is, megkapta az A8 processzort az M8 mozgáskövető koprocesszor társaságában, vagyis nem teljesen ugyanazzal a belsővel érkezik, mint az iPad Air 2, elsősorban a grafikus teljesítmény terén lehet kicsi lemaradásban. Hogy a gyakorlatban, a számok nyelvén ez mit jelent, azt csak az első tesztek után fogjuk megtudni.

A ház is átalakult, több mint 1 mm-rel lett vékonyabb, egészen pontosan 6,1 mm, ami megegyezik a nagy testvér (illetve most már a középső testvér) vastagságával. A ház picit szélesebb és 3,2 mm-rel magasabb is lett, vagyis a régebbi, pontosan az iPad mini formájára passzoló tokoktól valószínűleg elbúcsúzhatunk. Az Apple is búcsút intett a Smart Case-eknek, a legújabb modellhez immáron a jól megszokott Smart Cover mellett egy különálló szilikon hátlapot vásárolhatunk, amit az oldalán lévő kivágásból ítélve egyértelműen úgy találtak ki, hogy a két kiegészítőt együtt használjuk.

iPad mini 4

Térjünk rá a kamerára. Az eddigi 5 megapixeles helyett mostantól 8 megapixeles az iSight, vagyis a hátlapi kamera, illetve elvileg az előlapi kamera pixelei is nagyobbak lettek, így a selfie-k is jobban néznek ki, valamint FaceTime-ozás közben is tisztább képet kapunk. Az akkumulátor kapacitása csökkent, az üzemidő azonban továbbra is 10 óra böngészés esetén, ezt valószínűleg az A8 energiatakarékosságának köszönhetjük. A házon egyébként felfedezhetjük az iPad Air 2-nél is bevezetett változást, miszerint a némító/rotate lock gomb eltűnt, csupán két vékony hangerőszabályzónk maradt. Természetesen ugyanúgy megtalálható a készülékben a Touch ID mint az előző generáció esetében.

Ha szoftveres oldalról közelítjük meg a dolgokat, az iPad mini 4 megkapta az iOS 9 talán egyik legnagyobb újítását, vagyis az osztott képernyős multitaskingot. És nem csak a félig-meddig lebutított változatot (Slide Over), mint az előző generációnál, hanem a teljes értékű, Split View névre keresztelt funkciót is, valamint a Kép a képben megoldást is.

iPad mini 4

Az iPad mini 4-re szerencsére nem kell annyit várnunk mint az iPad Próra, az első darabok elvileg hamarosan hazánkba is megérkeznek, aki gyorsan szeretne lecsapni rájuk, érdemes előrendelnie őket az iSTYLE webshopjában. Az árak megegyeznek az iPad mini 3 eredeti árával, vagyis 129 900 Ft-ról indulnak.

Hohó, kaphatják fel a fejüket az öreg rókák, akkor eljött az ideje annak, hogy kedvezményes áron csaphassunk le egy iPad mini 3-ra! Így is van, a mostantól kifutónak számító generáció tagjai jelentős kedvezményekkel, akár 9-17%-kal olcsóbban vásárolhatók meg, amíg a készlet tart.

Az iPad mini 2 árai nem változtak, ha azonban van egy felsőoktatási diákigazolványod, akkor most 10%-kal olcsóbban vásárolhatsz meg egyes modelleket, így például egy 32 GB-os Wi-Fi-s iPad mini 2 már 103 410 Ft-ért a tiéd lehet.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!