imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az iPhone Green Program


Végre hazánkba is elért a megoldás, mellyel egy fix havi díjért cserébe mindig a legújabb iPhone készülék birtokosa lehetsz. Mindez a lehető legegyszerűbben.

2015-ben az Apple bevezette az Egyesült Államokban az iPhone Upgrade Programot, melyben egy fix havi díjért cserébe minden évben lecserélheted készüléked egy újabb modellre. Nagyon jól hangzik, de ahogy pár másik nagyon vágyott funkciónál (pl. Apple Pay), úgy itt is csak reménykedni tudtunk, hogy egyszer hazánkba is elér egy ilyen szolgáltatás.

Most az iSTYLE gyakorlatilag a fenti megoldást lokalizálta az iPhone Green Programmal: mostantól már Magyarországon is tudunk fix havidíjért cserébe folyamatosan a legfrissebb iPhone-ra frissíteni. Mindezt pedig kényelmesen, minimális ügyintézéssel. Nézzük a részleteket!

Kinek lehet jó az iPhone Green program?

Elsősorban azoknak, akik szeretnének folyamatosan egy iPhone-t a zsebükben tudni, de nem szeretnének az eladással törődni. Akiknek jó a fix havidíj vagy azért, mert nem szeretnének nagyobb összeget egyben költeni vagy szeretik jobban elosztani és kiszámíthatóvá tenni a kiadásaikat. Jó választás lehet akkor, ha nem tetszik a céges telefonod vagy már régóta egy olyan flottában vagy, ahol azonban nem tudsz kedvező feltételekkel iPhone-t vásárolni. Fontos, hogy kizárólag magánszemélyek számára elérhető program.

Volt szerencsém az utóbbi hónapokban, még a kezdeti időszakban párszor beszélgetni erről a szolgáltatásról. Azt talán elárulhatom, hogy a cél egy minél egyszerűbb megoldás tető alá hozása volt, ami a legjobban hasonlít az amerikai példához. Hogy sikerült-e, azt döntsd el te, illetve majd eldöntik a vásárlók a boltokban.

Mit kínál a program?

Gyakorlatilag három szolgáltatást próbáltak meg egybegyúrni. Az első és legfontosabb, hogy 0% THM-mel kapsz egy iPhone-t. Mellé garanciát arra, hogy a 7. és a 18. hónap között az iSTYLE bármikor visszavásárolja tőled a készüléked az bizonyos feltételek mellett. A harmadik ágát pedig értékvédelemnek nevezték el, erről később. Lássuk gyakorlatban az első kettőt:

Hogyan működik?

Bemész az egyik iSTYLE boltba (online ezt sajnos nem tudod megtenni), kiválasztod a neked megfelelő típust (itt megtalálod a teljes listát), megkötöd a szerződést (itt azért nem árt egy pozitív hitelbírálat) és elhozod a készüléket. Ezután három fázis következik:

0–6. hónap – Örülsz az új iPhone-odnak, fizeted a részletet a fix díjon. Tiszta Amerika!

7–11. hónap – Lényegében semmi sem változik, ám ha te már szeretnél idejekorán cserélni, akkor a hetedik hónaptól megteheted. Ekkor azonban nem elég a készüléked leadni, időarányosan még fizetned kell a 12. hónapig fennálló összeget. Ez leginkább akkor opció, ha esetleg előbb jön ki egy új modell és nem akarsz várni a váltással.

12–18. hónap – Ebben az időszakban bármikor dönthetsz úgy, hogy bemész egy iSTYLE üzletbe és lecseréled a készüléked egy újra. Megnézed az aktuális havidíjakat, kiválasztod a neked tetsző modellt, odaadod az eddigi iPhone-od, majd kisétálsz az újjal. Oké, a meglévő iPhone-odnak zöld utat kell kapnia a bevizsgáláson és a hitelvizsgálatnak újfent pozitívnak kell lennie, de ezt már rutinszerűen tudod ismételni.

Ha a 18. részlet befizetése után sem szeretnéd beadni a készüléked, akkor a program lejár. A készülék a tied lesz, az értékvédelem lejár, minden úgy történik, mintha simán 0%-os THM-es részletre vetted volna.

Értékvédelem

Ez a kifejezés azt jelenti, hogy nem kell aggódnod a tartozásod miatt, ha esetleg probléma adódna az iPhone-oddal. Rablás és lopás esetén ugyanis, ha bejelented a rendőrségen, akkor csupán egy kisebb önrészt (25 ezer forint) kell megfizetned. Egyéb meghibásodás, rongálódás esetében a garanciális javítást minden esetben az iSTYLE szervize végzi: amennyiben javítható, 14 ezer forintos önrész fejében a lehető leggyorsabban elvégzik a javítást, ha pedig teljesen kuka lett a készülék, akkor az önrész befizetése után lezárul a program, a többi törlesztőrészletet már nem kell befizetned.

Amit a legfontosabb elmondanunk az iPhone Green programról, hogy ez egyelőre egy új megoldás. Ugyan az iSTYLE munkatársai megtettek mindent, hogy lehetőleg minden kérdésre választ adjanak az útmutatókban és a GY.I.K.-ben, ettől függetlenül biztosan kimaradhatott pár dolog. Abban viszont biztosak lehettek, hogy az itt feltett kérdésekre a lehető legrövidebb időn belül válaszolni fognak. Ezért, ha bármi kérdésetek merülne fel, nyugodtan írjatok egy kommentet!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!