imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az iPhone XS és a 6,5 inches XS Max


Az Apple bemutatta az idei iPhone-okat. Legalábbis a három várható modellből kettőt. Hozták a kötelező S-szériás ráncfelvarrós frissítést, a nagyobb modell azonban sokaknak lehet ok a váltásra.

S-évet írunk, azaz idén inkább specifikációbeli finomhangolásra, semmint vakmerő újításokra számítottunk. A forgatókönyv beigazolódott, a formanyelv nem változott egy fikarcnyit se, azonban szerencsére nem ment a teljes érdektelenség irányba a dolog. Kaptunk például egy új színt, az aranyat, amit egyébként már tavaly is meg akartak valósítani csak nem sikerült. Mint tudjuk, ez mindig meglepően nagy réteget érdekel.

Sokkal fontosabb viszont, hogy valóban megérkezett a monstrum 6,5 inches iPhone. Ez nemcsak azért különleges, mert ez az eddigi legnagyobb iPhone, amit valaha kiadott az Apple (hol vagyunk már a 3,5“-es mérettől), hanem azért is, mert ez most gyakorlatilag az egyik legnagyobb okostelefon a teljes piacon.

Ahogy írtuk, a külső nem változott, a belső viszont igen. Jobb lett például a kijelző dinamikatartománya, szebben szól majd az amúgy is baromi jó sztereóhangszóró, gyorsult a Face ID felismerése, szebb, okosabb, ügyesebb lett a kamera, fél órával nőtt az üzemidő az X-hez képest az XS esetében, és 90 perccel az XS Max és javult a vízállóság is – feltehetően most már garanciát is vállanak majd érte, de erről hivatalos szó még nem esett.

Az A12-es processzor tényleg meglépte a 7 nanométeres váltást, ezzel az iPhone lett az egyik első ezzel a technológiával. A processzor egyébként 4 és 6 maggal üzemel majd, és egész biztosan egy szörnyeteg lesz a benchmark teszteken, nyakamat rá, hogy partiban lesz jópár MacBookkal is.

A tárhelyopciók is ugrottak egy szintet, mostantól akár már 512 gigás modellt is választhatunk, amire azért még 4K-s anyagból is jópárra rá fog férni, nem is vagyok benne egészen biztos, hogy a világnak szüksége volt rá.

Meglepő változás még, hogy végre-valahára Dual SIM-es opció is elérhető lesz, amit eSIM technológiai trükközéssel oldottak meg, nem vagyunk meggyőződve róla, hogy ez Magyarországon is működni fog, de bízunk benne. A kínai piacban amúgy nem szórakoztak az eSIM-mel, hanem két valós, fizikai SIM-et kell belepakolni, de ez meg aztán végképp nem érint minket.

Röviden ennyi, korrekt frissítés, aminél elsősorban a nagyobb kijelzős modell lesz az izgalmas. Nagyon kíváncsiak vagyunk milyen lesz majd használni a valós életben, elvileg mivel a fizikai méret nem sokat nőtt a Plus-okhoz képest, kézben tartani sem lesz akkora bravúr, mint amire a kijelzőméret következtetni engedne.

Idő közben befutottak a magyarországi árak is. Az iPhone XS 64 gigás belépőmodellje 399 990 forintról indul, míg az iPhone XS Max alapmodellje 439 990 forintért vásárolható majd meg.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!