imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az Office 2016 for Mac!


Hosszú út végéhez érkezett a Microsoft, melynek eredménye, hogy megjelent az Office irodai alkalmazáscsomag legújabb változata Macre. Korábban hírt adtunk már az Office 2016 for Mac bétaverzióiról is, mostantól pedig a végleges alkalmazások is elérhetők az Office 365-előfizetők számára.

A megújult Word, Excel, PowerPoint, Outlook, és OneNote a Microsoft szerint az ismerős Office-felületet kombinálja a Mac legjobb előnyeivel. Ha korábban is használtuk már az Office-t iPaden vagy Windowson, akkor könnyen eligazodhatunk majd az új maces változatban is. Ugyanazzal a szalagos kezelőfelülettel találkozhatunk mint ezen verziók esetén, plusz természetesen használhatjuk az OS X teljes képernyős nézetét és a Multi-Touch gesztusokat is.

Az Office for Mac 2016 integrálja a Microsoft felhőszolgáltatását is, így a dokumentumainkat több eszközről is elérhetjük és szerkeszthetjük, valamint könnyedén meg is oszthatjuk őket. Én például nagyon szeretem azt, amikor az Office Lens iPhone-appal szkennelt, és a szövegfelismerőn áttolt dokumentumaimat a OneDrive-nak köszönhetően egyből láthatom és szerkeszthetem a Wordben is. A megosztott tartalmak természetesen ugyanúgy fognak megjelenni PC-n és tableten is, nem kell attól tartanunk, hogy szétesik a formázás vagy ilyesmi.

A Word egyik legnagyobb újítása – természetesen az átalakult kezelőfelület mellett – a Design fül, melynek segítségével könnyedén készíthetünk látványos dokumentumokat a különböző eszközökkel és beépített sablonokkal. Egy megosztott dokumentumon többen is dolgozhatunk egyszerre, valamint hozzáfűzhetünk észrevételeket a szöveghez, de gyakorlatilag beszélgethetünk is egymással a Wordön belül.

Office 2016 for Mac - Word

Az Excel a megszokott funkciók mellett mostantól az adatok alapján segít kiválasztani a legmegfelelőbb diagramformátumot, illetve fejlesztették az egyenletszerkesztőt is, így ezentúl szebb felületen dobálhatjuk össze a különböző egyenleteket akkor is, ha nem ismerjük a pontos szintaktikát. A PivotTable Slicer funkció pedig nagy adatmennyiség komolyabb elemzésében lehet a segítségünkre.

Office 2016 for Mac - Excel

A PowerPoint továbbfejlesztett prezentálói nézete megmutatja az aktív diát, a következő diát, a jegyzeteinket valamint egy órát is, míg a közönség természetesen csak magát a prezentációt látja a kivetítőn. Az új animációs panel segítségével könnyebben tervezhetünk és finomhangolhatunk animációkat, valamint természetesen újfajta áttűnéseket is kapunk. Nem rossz, nem rossz, de szerintünk továbbra is a Keynote az etalon ezen a téren.

Office 2016 for Mac - PowerPoint

Az Outlookban a megszokott módon kezelhetjük a levelezésünket, naptárunkat és kontaktlistánkat. Újdonság, hogy az alkalmazás már támogatja a push-t is, vagyis azonnal megjelennek a szabványt használó szerverekről az e-mailjeink. A levelezésünket automatikusan szálakba osztva is megnézhetjük, az új előnézet funkció pedig közvetlenül az e-mail tárgya alatt a szöveg első pár szavát is megmutatja – ugyanúgy, mint a gyári Mail alkalmazás esetén.

Office 2016 for Mac - Outlook

Az Office for Mac 2016 már tartalmazza a OneNote alkalmazást is, amit gyakorlatilag egy digitális jegyzetfüzetként használhatunk – akárcsak eddig Windowson vagy iPaden. A beépített kereső a teljes szöveg mellett tagekre is tud keresni, a jegyzeteink automatikusan szinkronizálnak az eszközeink között, de természetesen meg is oszthatjuk őket a barátainkkal vagy kollégáinkkal. A OneNote egyébként ingyenesen letölthető az App Store-ból, a használatához egy Microsoft-fiókra van szükség.

Office 2016 for Mac - OneNote

A Microsoft azt mondja, hogy az új Office fejlesztése során nagyon odafigyeltek a felhasználók tapasztalataira. Az Office for Mac 2016 Preview felhasználók összesen több mint 100 ezer visszajelzést küldtek az elmúlt négy hónapban, melyeknek köszönhetően a nyilvános béta elindulása óta összesen hétszer frissítették a szoftvercsomagot. A frissítések egyébként várhatóan továbbra is gyakran érkeznek majd, a cég negyedévente akar kiadni újabb verziókat új funkciókkal.

Az Office for Mac 2016-ot az Office 365-előfizetők már le is tölthetik a fiókjukba bejelentkezve, ha pedig most vásárolunk új előfizetést, akkor természetesen már egyből a 2016-os verziót tölthetjük le. A Microsoft tervezi a csomag hagyományos kiadását is, erre elvileg szeptemberig kell várnunk. Mondjuk az előfizetés abból a szempontból praktikusabb lehet, hogy így mindig megkapjuk a jövőbeni legfrissebb szoftvereket is.

Az alkalmazások sajnos továbbra sem tudnak magyarul, de a Wordben mostantól beállíthatjuk a magyar helyesírás-ellenőrzést. Ehhez a Preferencesben a Spelling & Grammar részen a Dictionaries gombra kattintva ki kell választanunk a hu_HU.dic szótárfájlt a /Library/Spelling mappából. Persze először telepítenünk kell a rendszerszintű magyar helyesírásellenőrzést, de ezt amúgy is érdemes megtenni.

Office 2016 for Mac - Word

Az Office for Mac 2016 megjelenése alkalmából az egyéves Office 365 Personal előfizetés most akciós áron, 21 900 Ft helyett 9 900 Ft-ért vásárolható meg az iSTYLE-ban 2015. augusztus 31-ig, vagy a készlet erejéig!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!