imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az OS X 10.9.3 frissítés


A szervizünkből szóltak, hogy tegnap este befutott a legújabb OS X frissítés 10.9.3-mas verziószámmal, illetve az Apple mellécsapta az iTunes legfrissebb, 11.2-es verzióját is.

A Mavericks új verziójában az Apple a szokásos kompatibilitási, stabilitási és biztonsági javítások mellett visszahozta a névjegyek USB-n keresztüli szinkronizálását iOS eszközökre. A frissítés tartalmazza a Safari 7.0.3-mat is, illetve javítja az IPSec VPN kapcsolatok stabilitását.

A legfontosabb OS X újítás talán a 4K felbontású kijelzők újfajta támogatása, mely lehetővé teszi ezek „retina-módban” való használatát, vagyis a natív felbontás helyett választhatunk olyan logikai felbontásokat, mint a Retina kijelzős MacBook Prók esetén. Így megoldódik az a probléma, hogy 4K kijelzőkön eddig elég kicsik voltak a betűk és a különböző gombok, menük, kezelőszervek.

Az iTunesban főleg a podcastok kezelésén javítottak, egy új fülön listázhatjuk ki az eddig nem meghallgatott epizódokat, egy másik fülön pedig böngészhetünk a letölthető vagy streamelhető tartalmak között. Lehetőségünk van a meghallgatott epizódok automatikus törlésére is. Javították azt a hibát is, hogy az iTunes néha lefagyott a Genius adatok frissítése közben.

Minden frissítés elérhető a Mac App Store-on keresztül, de ha be van kapcsolva az automatikus letöltés, akkor a Mac-ünk szólni is fog amint telepítésre készen állnak a frissítések. Természetesen mint mindig, most is érdemes egy Time Machine mentést csinálni előtte, nehogy bármi gond legyen.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!