imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

BRÉKING! Megérkezett az OS X Yosemite publikus béta!


A tegnapi hírek nem bizonyultak kacsának, ugyanis a mai nap folyamán az Apple elkezdte kiosztani az OS X Yosemite publikus, ingyenes bétaverzióját azoknak, akik korábban regisztráltak erre a lehetőségre. Az Apple korábbi bejelentése alapján az első egymillió regisztráló kap korai betekintést a Yosemite-be.

Jelentkezni egyébként ezen a weboldalon lehet. Az Apple egy linket küldött ki az első egymillió szerencsésnek, amin keresztül hozzájuthatunk egy redeem kódhoz, amivel az App Store-ból tölthető le a Yosemite béta. Ha esetleg regisztráltál, de nem kaptál e-mailt, akkor is érdemes bejelentkezni a béta weboldalán, mivel így is hozzájuthatsz a kódhoz. A szerverek egyelőre úgy tűnik, bírják a megpróbáltatásokat, mert nekem viszonylag simán csorog lefelé az 5,07 GB-os csomag.

Yosemite Public Beta

Nézzük, mire számíthatunk a telepítés után, ami nekem nagyjából 10 percet vett el az életemből a fejlesztői béta esetén. A letölthető verzió buildje más, mint a héten megjelent 4. fejlesztői bétáé, vagyis a publikus bétában résztvevők talán kicsit frissebb rendszert kapnak. Hogy mi a különbség, azt egyelőre nem tudni. Nem marad azonban ez mindig így, az Apple azt mondta, hogy a publikus bétát ritkábban fogják frissíteni, mivel erre nincs szüksége a mezei felhasználóknak.

Megkapunk mindent, ami a Yosemite-vel jár (új dizájn, új verziók az alkalmazásokból, Dark Mode, stb.) KIVÉVE a Continuity funkciókat. Bizony, ezek használatához szükség van ugyebár az iOS 8-ra is, így aki csak azért töltené le a bétát, hogy például a Macjéről indítson hívásokat, az felejtse el ezt a dolgot, hacsak nem használ a telefonján is béta szoftvert. Ha meg mégis, akkor úgyis biztos leszedte már a Yosemite-t is. :)

Yosemite Public Beta kód

Fontos még, hogy elsődleges gépre, munkagépre, olyan gépre aminél elengedhetetlen a megbízható működés, NE telepítsünk béta szoftvert! A meglévő alkalmazások nem biztos, hogy tökéletesen működnek Yosemite-n, pont azért adják ki a fejlesztőknek a bétákat, hogy a saját alkalmazásaikat tesztelhessék rajta. Ezen kívül természetesen bármikor előfordulhat lassulás, akadás, adatvesztés, ilyesmik. Én azt ajánlanám, hogy egy külön partícióra (én így oldottam meg a fejlesztői változat esetében), vagy egy külső merevlemezre telepítse mindenki a bétát (ez utóbbi esetben valószínűleg kicsit lassabb lesz).

A béta program végén az App Store-on keresztül gond nélkül lehet majd frissíteni a végleges OS X 10.10 Yosemite-re az Apple állítása szerint.

Ha te nem kaptál meghívót vagy redeem-kódot, de kíváncsi vagy a Yosemite új funkcióira, akkor az alábbi cikkeket írtuk eddig a témában:
• WWDC összefoglaló: Mac OS X Yosemite
• Soha nem látott együttműködés: iOS 8 + OS X 10.10
• A Finder-ikon evolúciója
• Az OS X Yosemite új dizájnja (videó)
• OS X Yosemite: hogyan működnek a telefonhívások?
• OS X Yosemite videóteszt
• Miben lesz más az AirDrop iOS 8 és Yosemite alatt?
• Újdonságok az iOS 8 és a Yosemite 4. bétájában

UPDATE: Az Apple azt mondja, hogy ha valaki belefut abba a hibába, hogy az App Store azt mondja, hogy ezt a kódot már használták, az frissítsen rá erre az oldalra, így elvileg kap egy új kódot. Már ha éppen életre kelnek a szerverek, nekem most áll az oldal. (Forrás: 9to5Mac.)

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!