imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az úszáskövetés a Withings Activité okosórákhoz


Már a megjelenése előtt elkezdtünk foglalkozni a Withings Activité okosórával, mely a letisztult formavilágával keltette fel a figyelmünket. Aztán nem sokkal később egy olcsóbb változatról is érkeztek hírek, ez lett a Withings Activité Pop, ami funkcionalitásában megegyezik a nagy testvérével, mindössze a kialakítása lett kicsit egyszerűbb.

Aztán amikor végre befutottak az órák, gyorsan le is teszteltük őket. Márciusban hordta Handras pár hétig a klasszikus Activitét, a Pop változat pedig Mesoshoz került június elején. Mindkét változat 50 méterig vízálló, a Withings honlapján a megjelenés óta az volt olvasható, hogy ennek megfelelően néhány hónapon belül egy szoftverfrissítés keretében érkezik az úszáskövetű funkció az okosórákba, amikkel nem csak a futásokat és a napi lépéseinket mérhetjük, hanem azt is, mennyit úszunk.

Withings Activité úszás

Szép lassan azért megjött a nyár, úgyhogy éppen ideje volt az újítás megjelenésének. A tegnap érkezett szoftverfrissítéssel a Withings Activité és Activité Pop lettek a gyártó szerint az első okosórák a piacon, melyek tartalmazzák az automatikus úszáskövetés funkciót. A Withings ezt írja a céges blogján az új funkció bejelentésével kapcsolatban:

Egy tökéletes nyári napon nincs is jobb annál, mint összeszedni a barátainkat, fogni valami frissítőt, és elmenni a strandra. Előfordult már veled, hogy nem tudtad, mennyi az idő, mert féltetted volna az órádat a vízben? A parton pihen az órád, míg te a vízben vagy? Szeretnéd mérni az aktivitásodat akkor is, amikor nem a szárazföldön vagy? Mostantól nem kell ilyesmitől félned, hiszen itt a legjobb nyári aktivitásmérő, így elfeledkezhetsz ezekről a kényelmetlenségekről.

Withings Activité Pop úszás

Az úszáskövetés elméletileg automatikusan elindul, ha beugrunk a medencébe vagy a elkezdünk úszni a tengerben. Amint befejeztük az úszást, megnézhetjük az eltelt időt és az elégetett kalóriákat is a Withings alkalmazáson belül, ugyanott, ahol a többi aktivitást láthatjuk (sétálás, futás, stb.). Emlékeim szerint eredetileg ígértek olyat is, hogy a leúszott távolságot is láthatjuk majd – bár elsőre nem tudom elképzelni, hogyan tudnák ezt kivitelezni –, ez azonban kimaradt a mostani frissítésből. Persze reménykedni szabad, hiszen a Withings kiemeli, hogy a jövőben tovább fejlesztik az úszásfelismerést, így idővel újabb funkciók érkezhetnek.

A frissítéssel kapcsolatban elindítottak egy játékot is. Ha részt akarunk venni benne, olyan képeket kell feltöltenünk a Twitterre vagy Instagramra a #SwimWithings hashtaggel, amin mi szereplünk az Activité óránkkal úszás közben, cserébe július 21-én „különleges nyári ajándékokat” sorsolnak ki a feltöltők között – hogy ez pontosan mit jelent, nem részletezik, azt mondják, hogy maradjon meglepetés. A feltételek között nem szerepel semmi lakhely szerinti megkötés, úgyhogy egy próbát megérhet a hazai Activité-tulajdonosoknak is a dolog.

Forrás: Withings Blog. Képek: Withings.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!