imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett Dwayne Johnson „filmje” Sirivel


A Szikla jött, látott és letarolta, leuralta, megsemmisítette a szürke hétköznapokat. A világ legszexibb, legőrültebb stb. filmje végül kicsit rövidebbre sikerült, mint az vártuk, de az biztos, hogy Johnson betartotta a szavát, már ami az őrültségre vonatkozik.

Nem is húznám tovább az idegeket, íme a The Rock x Siri: Dominate The Day:

Legjobban talán a Verge-nek sikerült összefoglalnia azt az érzést, amit a tegnap bejelentett, fejünkben élő „film”, és a ma látott, megvalósult „reklám” közötti nyilvánvaló különbség miatt érzünk:

Őrült világunkban, amikor minden középszerűséget „hihetetlen”, „hatalmas”, ”a legőrültebb dolog valaha” jelzőkkel javítanak fel, csak egy ember lehet olyan bátor, hogy egy 3 perc 45 másodperc hosszú Apple reklámot filmnek nevezzen. Dwayne Johnson.

Jó, Dwayne Johnsonra nem lehet (vagy csak nem merek) haragudni, de tegnapiak alapján legalább egy Magyarország egyéves GDP-jét felemésztő, egész estés popcorn movie-ra számítottam volna. Sebaj, végülis még így is az utóbbi idők egyik legkreatívabb Apple reklámját kaptuk, ami tényleg nem nélkülözi a őrültséget, mármint a Dwayne Johnson-i értelemben.

A történet arra az egyszerű gagre épül, ami mindenkinek ismerős lehet, aki csak egy Dwayne Johnson filmet is látott már: mi történik, ha felidegelik a Sziklát. Az első jelentben Johnson éppen bonsait nevelget, miközben próbálja a következő világmegmentős filmjének sorait, miközben borotválják a fejét, miközben edz, miközben 25 további teendője van még az adott napra. Ekkor a TV-ben egy bemondó alaposan felhergeli, amikor azt találja mondani, hogy a színésznek sok projekt mellett talán már nincs is több ideje egyéb dolgokra. Beindul a lavina…

Hogy rácáfoljon a sértésre, kompenzációként: eltérít egy repülőt, kifesti a Sixtus-kápolnát, divatbemutatót rendez, összehoz egy Michelin-csillagot érdemlő fogást, előad egy tradicionális kínai szuperkoncertet, felmegy az űrbe szelfizni, és még a forgatásra is épp idejében visszatér, hogy legyalulja a Földet megtámadó idegeneket és elmondja a reggel begyakorolt sorát. A legfőbb tanulság persze, hogy erre az egészre persze Siri önzetlen asszisztálása nélkül nem lett volna képes.

A kedvenc részem, amikor az űrben repkedve azt mondja, reméli nem okozott napfogyatkozást. Érted, mert akkora… Érted, ugye? Én nem biztos, de azért vicces volt.

Bár ezt a reklámot biztosan profi felszereléssel vették fel, láttunk már rá példát, hogy egy iPhone 7 Plus-szal is lehet filmet készíteni. Ha neked is ilyen ambícióid lennének, van egy jó hírünk, az iPhone 7 Plus most éppen akciós áron szerezhető be.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!