imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Megérkezett és letölthető a tvOS 13!


Bár óriás változások nem mentek végbe az Apple TV-ben, leginkább a szolgáltatás vonalán lesznek változások. Azért egy kis ráncfelvarrás és 1-2 új, felhasználóbarát funkció került a tvOS 13. verziójába. 

Az új frissítést a Beállítások > Rendszer > Szoftverfrissítések menüpontban csalogathatod elő a TV-den. Jőjjenek a változások a teljesség igénye nélkül.

Több felhasználós mód

Lassan ez is már alap funkciónak számít mindenhol, így az új Apple TV-n a Control Centerből (Vezérlőközpont) válthatunk felhasználók közt. A felhasználóváltással változnak az ajánlott videók és egyéb testreszabott beállítások is.

Apple Music

Ugyanaz a helyzet, mint a filmajánlásokkal: mindenkinek jöhet a saját zenei profil, megspékelve még egy extra lehetőséggel, a képernyőn megjelenő dalszöveggel. Innen már csak egy lépés lenne, ha a hangsávot is el lehetne távolítani és az Apple TV egyből egy elég borsos árú karaoke géppé változna.

Apple Arcade és Xbox + PlayStation kontroller támogatás

Játszani eddig is lehetett a TV-n, viszont a TV remote-ot nyomkorászni nem feltétlen a legkényelmesebb, így ide két újítást is be tudott húzni az Apple. Mivel az Apple TV is részesül a jóból ősszel, ide is megérkezik az Apple Arcade. Így nemcsak iPhone-on, iPad-en, iPod touch-on és Macen lehet majd játszani a havidjas kínálatból kedvünkre, de a TV-n is. És itt jön a másik jó rész… Az Xbox Bluetooth-os Wireless Controllerét és a PlayStation DualShock 4-et is lehet ettől kezdve az Apple TV-hez csatlakoztatni. Így már egyből kényelmesebb a játék!

Kompatibilitás

A tvOS legújabb verziója már csak a negyedik és ötödik generáció Apple TV-vel kompatibilis.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!