imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett és letölthető az iOS 9.1!


Az apróbb hibajavításokat követően az iPad Pro hamarosan várható rajtjához közeledve az Apple elérhetővé tette az iOS 9 első nagyobb frissítését, mely nem meglepő módon a 9.1-es verziószámot viseli.

A frissítésben kapunk több mint 150 új, Unicode 7 és Unicode 8 szabványú emojit, a taco, pulyka, skorpió, unikornis, hot dog és sajt mellett az igazán hiánypótló „fordított kéz kinyújtott középső ujjal” elnevezésűt is. Igen, végre írásban is bárkinek bemutathatunk, akinek az operációs rendszere támogatja az új karaktereket.

middle-finger-emojis

Az iPhone 6s-ben debütáló Live Photos megoldáshoz is hozzányúltak, az Apple ígérete szerint mostantól a szoftver érzékeli azt, ha éppen felemeljük vagy leengedjük a telefont, így megszabadulunk attól a bosszantó jelenségtől, hogy a mozgó élő fotóink eleje vagy éppen vége nagyjából értelmezhetetlen.

Ami az Üzenetek alkalmazást illeti, mostantól kikapcsolhatjuk a kontaktok képének megjelenítését az adott szálak mellett, ami az iOS 9 egyik újdonsága volt az iPhone 6 és iPhone 6s készülékeken. Ehhez navigáljunk a beállításokban az Üzenetek részhez.

Íme a teljes lista a javításokról és az újdonságokról az Apple-től:

 • A Live Photos érzékeli, Ön mikor emeli fel vagy engedi le az iPhone-ját, így a Live Photos nem fogja rögzíteni ezeket a mozdulatokat
 • Több mint 150 új emojikarakter, valamint a Unicode 7.0 és 8.0 szabványú emojik teljes támogatása
 • Megnövelt stabilitás a CarPlayben, a Musicban, a Fotókban, a Safariban és a Keresésben
 • Megnövelt teljesítmény a Multitasking felhasználói felület használatakor
 • Kijavít egy problémát, amely miatt előfordulhat, hogy a Naptár nem reagál Hónap nézetben
 • Kijavít egy problémát, amely egyes felhasználóknál megakadályozta a Game Center elindulását
 • Megold egy problémát, amely felnagyította néhány alkalmazás tartalmát
 • Megold egy problémát, amely helytelen olvasatlan levélszámot jelenített meg a POP-levélfiókoknál
 • Kijavít egy problémát, amely miatt a felhasználók nem tudták eltávolítani a legutóbbi kontaktokat az új levelekből vagy üzenetekből
 • Kijavít egy problémát, amely miatt néhány üzenet nem jelenik meg a Mail keresési találataiban
 • Megold egy problémát, amely miatt egy szürke sáv maradhatott a hangüzenetek törzsében a lejátszáskor.
 • Kijavít egy problémát, amely aktiválási hibákat okozhatott néhány szolgáltatónál
 • Kijavít egy problémát, amely megakadályozta néhány alkalmazás App Store-ból való frissítését

A frissítés mérete kicsit nagyobb lett mint az eddigi kisebb iOS 9-frissítések esetében, egy iPhone 6s-en 240 MB körül alakul.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 9.1 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro, ötödik és hatodik generációs iPod touch.

ios9kompatibilitasuj

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!