imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett a Google Maps CarPlay támogatása


Gyorsabban, mint amire számítottunk. Nagyon sokan vártátok már, nem kell tovább. Hamarosan lesz Waze is…

Az Apple-féle CarPlay már jóideje velünk van, egész konkrétan az iPhone 5 és az iOS 7.1 óta használhatják a felhasználók. Ugyebár egy olyan sztenderdről beszélünk, amelyik segítségével az iPhone-unk az autónk fejegységére csatlakozva, felülírva annak belső rendszerét lényegében beköltözik a kaszni alá.

Ennek segítségével egyrészt biztonságosan használhatjuk a telefonunkat, elkerülhetjük a nem csak illegális, de ön és közveszélyes telefonnyomkodást vezetés közben. Másrészt pedig élvezhetjük az iOS nyújtotta előnyöket, az Apple Music-tól kezdve a Podcastokon át a hívások kezeléséig. Na meg nyilván az egyik legfontosabb dolgot, a navigációs rendszereket is. Egy bökkenő volt csak utóbbival:

az iOS 7.1 óta, azaz lassan 5 éve, a felhasználók nem használhattak mást, csak az Apple Maps-et.

Az meg tudjuk milyen… Najó, manapság már nem olyan tragikus egyébként, mint indulásakor, de nem véletlen nem a legnépszerűbb navi. Egy szó, mint száz, szíve szerint a legtöbb user feltehetően vagy a Google Maps-et, vagy a Waze-t használta volna a célra, ha megtehették volna. De ugye nem tehették.

Egészen az iOS 12-ig!

Ennek bejelentésekor ugyanis az Apple lehetővé tette külső fejlesztők számára, hogy elkészítsék navigációs rendszerük CarPlay támogatását. A Google pedig természetesen nem hagyta ki a lehetőséget, és el is kezdett dolgozni az ügyön, amiről nemrégiben kiszivárogtak az első kézzelfogható bizonyítékok is. Ekkor még azt hittük, hogy odébb lesz a rajt, de tévedtünk, a napokban a vállalat kiadta a Google Maps 5.0-ás változatát iOS-re, ami már tartalmazza a képességet.

Ez annyira csodás hír egyébként, hogy még maga a Google se bírta visszatartani lelkesedését, és így írt a frissítésről:

Dolgok, amik izgatottá tesznek: szivárványok, kiskutyák és Google Maps navigáció az Apple-féle CarPlay-en.

Mi se mondhattuk volna szebben. A Waze egyelőre még nem mutatta be saját megoldását, de már készülőben, és biztosan nem kell sokat várni rá.

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!