imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett a Paragon NTFS for Mac 15


Ahogy azt a 10 dolog, amit nehéz lesz Mac-szoknod cikkünkben is említettük, néha igen kényelmetlen helyzeteket tud okozni a macOS zárt rendszere. Ilyen például az is, hogy a legelterjedtebb külső merevlemez fájlrendszerre, azaz az NTFS-re gyárilag nem írhatunk fájlokat. Szerencsére a Paragon kompromisszummentes megoldást kínál a problémára.

Az Apple-termékek jellegzetessége, hogy rendszerint harcba elegyednek a világon elterjedt szabványokkal. Amikor mindenki USB-C-t használ az okostelefonok töltésére, az iPhone rendíthetetlenül Lightningozik. Amikor a laptopok legfontosabb portja az USB-A, akkor az Apple kivágja az összeset az új MacBookokból. Amikor még mindenki jack-csatlakozón keresztül hallgat zenét, az iPhone a vezeték nélküli vonalat támogatja inkább.

Ez van, megszoktuk már. Szerencsére ökoszisztémán belül általában nem szoktak kompatibilitási gondok lenni, az ezen kívüli problémákra pedig jó eséllyel van megoldás, még ha nem is a legkényelmesebbek ezek. Éppen ezért érnek aranyat az olyan cégek szoftverei, mint amilyen a Paragon for NTFS is, amelyek azon túl, hogy megoldják a kompatibilitási problémákat, kompromisszummentes, sőt extra kényelmi funkciókban bővelkedő szolgáltatást is kínálnak.

Aki esetleg nem ismerné, a méltán népszerű alkalmazás arra a kellemetlenségre kínál elegáns megoldást, hogy a macOS alapértelmezetten nem hajlandó szóba állni az NTFS-re formázott merevlemezekkel. Olvasni tudod róla a fájlokat, de írni, másolni, törölni stb. nem. A gond, hogy gyakorlatilag minden merevlemez erre a formátumra van formázva. Arra is mérget vehetsz, hogy legalább egyszer egy évben adódik majd olyan helyzet, hogy elengedhetetlenül fontos lenne ez a funkció.

Két dolgot lehet ilyenkor tenni: vagy idegességedben kettétöröd a MacBookod a térdeden, miközben akkurátusan egyesével elátkozod az Apple összes dolgozóját, vagy beszerzel egy külső fejlesztőtől származó alkalmazást a feladatra. Mi inkább az utóbbi opciót ajánlanánk, és az alkalmazáson se kell sokat gondolkodni: a Paragon NTFS for Mac a legmegbízhatóbb ilyen jellegű program a piacon már hosszú évek óta.

Most pedig frissült is egy nagyot. A 15-ös verzió mind külsőleg, mind belsőleg alapos változásokon ment keresztül. Egyrészt egy teljesen új, gyorsabb, okosabb motor oldja meg a kompatibilitási problémákat, másrészt egy még szebb felület várja a felhasználókat. Beállíthatunk magunknak akár sötét színtémát is, a leggyakrabban használt kötetműveleteket egy kattintással elintézhetjük a menüsávon elhelyezkett ikonokon keresztül, de még olyan haladó beállítási lehetőségeket is kaptunk, mint a hozzáférési jogosultságok beállítása, a Spotlight Indexelés, vagy a fájlhozzáférések naplózása.

A Paragon NTFS for Mac tipikusan az a fajta hiánypótló alkalmazás, amit elsőnek telepítesz fel a Mac-re, és onnantól kezdve egyszerűen csak teszi a dolgát hibátlanul. Ha nem ismerted még az alkalmazást, azért, ha pedig korábban is elégedett felhasználója voltál, akkor meg azért érdemes kipróbálni az új verziót is. Kötelező darab.

Ráadásul egy korábbi fizetős változatról a frissítés ingyenes lesz a MyParagon fiókon keresztül, új felhasználóknak pedig 19,95 dollárt kell fizetniük a Paragon NTFS for Mac egy készüléken használható licencéért. Higgyétek el, megéri.

Az Apple minden évben megrendezi a WWDC-t, a vállalat saját platformjait érintő fejlesztői konferenciáját. Évről évre itt szokták bemutatni a legújabb iOS-t, macOS-t, de idén sok más újdonságra is számíthatunk. Ahogy azt a korábbi években megszokhattátok, június 5-én, hétfőn 18:45-től élőben követhetitek velünk együtt az eseményeket. Csatlakozzatok hozzánk! Akik nem bírják az izgalmakat, azoknak ezen a linken összeszedtünk egy kis olvasnivalót a nagy eseményig.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!